Tornar

L’Alcora treballa per a duplicar en 2022 la inversió destinada a millorar els polígons industrials

L’Ajuntament de l’Alcora s’ha marcat com a objectiu duplicar respecte a l’any passat la inversió destinada a la millora i modernització dels polígons industrials. Així, la finalitat és dur a terme diferents projectes localitzats en els polígons Foies Ferraes, Santa, Torreta i El Regatell, amb una inversió total aproximada d’un milió d’euros.

Projectes que, com ha indicat el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, es presentaran a la convocatòria de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial per tal d’aconseguir les màximes ajudes possibles.

D’altra banda, Tena ha recordat que en aquests moments està en marxa una actuació de millora i modernització d’infraestructures en el polígon industrial Foies Ferraes, que ascendeix a 450.000 euros, per a la qual el consistori ha obtingut una subvenció de l’Ivace.

El projecte consisteix, principalment, en la creació d’un col·lector de recollida d’aigües pluvials en el camí Foies Ferraes, que permeta donar eixida a les aigües pluvials recollides en el camí Azagador Torreta i conduir-les fins al col·lector de gran capacitat situat en la rotonda que comunica el camí Foies Ferraes amb la CV-16, executat en 2019 també amb finançament parcial de l’Ivace.

L’objectiu principal de l’actuació és resoldre els problemes generats per la inexistència en el sistema de recollida d’aigües pluvials que provoca inundacions i problemes de trànsit en la zona industrial en cas de pluges abundants.

Així mateix, es millorarà l’eficiència energètica mitjançant la instal·lació d’enllumenat amb tecnologia led en part del polígon, es dotarà de canalitzacions per a la implantació de fibra òptica i instal·lacions de distribució elèctrica i es millorarà el paviment en algunes zones de la calçada, entre altres millores.

“És molt important dotar a l’àrea industrial, com a principal motor econòmic, d’un nivell de desenvolupament superior i millorar la competitivitat de les empreses”, ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir, assenyalant que “encara que queda molt per fer, en aquests anys, l’Ajuntament està invertint més que mai en la millora dels polígons”.

A més, Falomir ha explicat que desbloquejar el que serà el primer PAI industrial de l’Alcora, el de Santa, és un altre dels objectius en els quals està treballant el consistori. “Després de molts anys paralitzat, és necessari reprendre aquest projecte per tal d’afavorir que les indústries puguen quedar-se en la nostra localitat i també disposar de més metres de sòl industrial que permeta que vinguen noves empreses a l’Alcora”, ha conclòs.