Tornar

Mussol, comerç i antiguitats: l’Alcora, epicentre de les fires aquest cap de setmana

L’Alcora tornarà a erigir-se com a punt de referència per als amants del col·leccionisme, les compres i les tradicions amb la celebració, aquest cap de setmana, de tres fires.La del comerç local i la d’antiguitats seran les primeres a obrir les seues portes. Ho faran el dissabte 8 d’octubre, a les 10.00 hores.
La Fira del Comerç Local, organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (Acosal), amb la col·laboració de l’Ajuntament, se celebrarà en dues jornades, el dissabte 8 d’octubre, de 10.00 a 21.00 hores, i el diumenge 9 d’octubre, de 10.00 a 19.00 hores, al carrer Músic Pere Moliner.
Participaran al voltant de 25 comerços, que mostraran la qualitat i varietat de productes i serveis que es poden trobar a l’Alcora. L’organització ha programat també diferents activitats paral·leles com a desfilades de moda. A més, les persones que realitzen compres durant la fira entraran en el sorteig de 100 euros per a gastar en els comerços participants.
Pel que respecta a la Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, organitzada per l’associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme de l’Alcora, també amb el suport del consistori, celebrarà la seua quarta edició dissabte, de 10 a 21 hores, al carrer Camí Nord.
Comptarà amb la participació de més de 40 expositors, procedents de Castelló, València, Tarragona, Lleida, Terol, Saragossa, Osca, Barcelona i Girona, en els quals podran trobar-se tot tipus d’antiguitats i articles de col·lecció com a mobles, monedes, bitllets, segells, joguets clàssics, vinils, cromos, cartells publicitaris, ceràmica artística, minerals… Com a novetat, s’ha creat un premi especial en reconeixement a la caseta millor exposada i més atractiva per al visitant. De la mateixa manera, i com ja és habitual, la mostra també comptarà amb una iniciativa solidària: hi haurà un punt de venda de llibres a benefici de l’Associació Pas a Pas, integrada per joves amb necessitats educatives especials.
Diumenge farà la seua aparició l’ancestral Fira del Mussol, una fira artesanal i tradicional que en aquesta edició arribarà als 179 anys d’història, ja que data de l’any 1843. Es durà a terme de 10.00 a 19.00 hores, a l’avinguda Corts Valencianes. En aquesta edició comptarà amb més de 30 paradetes que oferiran diferents productes: artesania, terrisseria, calçat, tèxtil, complements, joguets, etc.
S’inaugurarà a les 10.30 hores per part de les autoritats, la reina i la dama de les festes i la Colla de Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén. Tot seguit, es visitaran les diverses activitats organitzades pel Club de Columbicultura la Alcorense i la Colla Gegantera de l’Alcora.
La Societat Ornitològica la Alcorense i Amics del Parany exposaran fotografies, tècniques de caça tradicionals i la recreació d’un parany.
A la vesprada, a les 17 hores, les associacions locals duran a terme diferents activitats: desfilada, a càrrec de la Colla Gegantera de l’Alcora, i exhibició de coloms esportius, per part del Club de Colombicultura.
La programació inclou també una xocolatada popular, a les 17.30 hores. A més, durant tot el dia, a l’interior de l’IES l’Alcalatén, hi haurà activitats per a xiquets i xiquetes: parc multiaventura, castells inflables, taller de creació de ‘cabuts’.
Les tres fires se celebren en la mateixa zona de la localitat per a potenciar-se entre elles i atraure visitants, oferint un programa molt complet d’activitats i exhibint una gran varietat de productes i serveis durant tot el cap de setmana.