Tornar

Nou impuls a la posada en valor del paratge de Sant Vicent de l’Alcora

L’Ajuntament incideix en la posada en valor del ‘pulmó verd’ de l’Alcora, el paratge de Sant Vicent. D’ací, l’impuls de noves actuacions en la zona.

D’una banda, el consistori ha conclòs recentment la instal·lació d’un parc de cal·listènia amb el qual s’amplia l’oferta esportiva en la localitat, promovent la pràctica de l’esport “Street Workout”, entrenament esportiu i tot tipus d’exercicis i estiraments, fomentant així les activitats saludables a l’aire lliure en un entorn natural.

L’alcalde, Samuel Falomir, junt amb la regidora d’Esports, Ana Huguet, i el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, ha visitat aquest matí aquest espai després dels treballs.

Es tracta d’una actuació “molt demandada” pels veïns i veïnes, com també ho és -segons apunten els responsables municipals- la recuperació de la piscina de Sant Vicent. Un projecte que l’any que ve serà una realitat, doncs ja s’ha adjudicat i està previst que les obres comencen després de l’estiu.

D’aquesta manera, el consistori durà a terme els corresponents treballs de condicionament, tant de la piscina com del seu entorn, amb la col·locació de gespa i altres elements perquè els veïns puguen gaudir de la instal·lació. “És un dels compromisos del nostre programa de govern i prompte serà una realitat”, han subratllat.

Una altra de les zones destacades dins del paratge és la d’acampada, que, després d’un llarg període tancada amb motiu de la pandèmia, torna a estar oberta. L’Ajuntament, tal com destaca el primer edil, vol potenciar-la com un reclam d’interés perquè la gent visite la localitat i gaudi de la seua naturalesa i altres atractius.

Falomir ha recordat que, al febrer de 2020, i després de la realització per part de l’Ajuntament de les actuacions necessàries, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va autoritzar aquesta zona d’acampada.

Els treballs van consistir en la neteja i creació, al voltant de la zona d’acampada, d’una àrea tallafocs, entre altres accions incloses en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals redactat per l’Ajuntament.

L’alcalde ha destacat que, a causa de la pandèmia, “des de la recuperació d’aquest servei amb l’obtenció del corresponent permís, pràcticament no ha pogut utilitzar-se, ja que, a causa del covid-19, ha hagut de romandre tancat”.

El permís per a acampar ha de sol·licitar-se a l’Ajuntament de l’Alcora, com a responsable de la zona d’acampada i del Pla d’Actuacions davant Emergències.

Falomir ha recordat, així mateix, que, a més de la creació d’una àrea tallafocs i la recuperació de la zona d’acampada, en aquesta legislatura s’han dut a terme tasques de neteja intensiva en l’emblemàtic paratge “molt aplaudides” pels veïns i veïnes.