PREMI L’ALCORA ESPAI CERÀMIC AZULÍBER

Convocat el 2n PREMI L’ALCORA ESPAI CERÀMIC AZULÍBER

Presentació d’inscripcions i maquetes fins al 30 de desembre de 2018

Amb l’objectiu de promocionar l’ús de la ceràmica artística en espais públics del casc urbà de l’Alcora, es convoca el 2n PREMI L’ALCORA ESPAI CERÀMIC, organitzat per l’Ajuntament de l’Alcora i patrocinat per AZULÍBER, SL.

L’activitat ceràmica és inherent a la història i el present de l’Alcora. Amb l’antecedent d’un destacat sector terrisser, documentat des del segle XVI, la fundació de la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda, en 1727, suposà una autèntica revolució en el panorama de la ceràmica espanyola, aportant noves tècniques, estils ornamentals i processos productius i aconseguint elaborar peces d’extraordinària qualitat que estan considerades pels especialistes com la millor ceràmica europea del segle XVIII.

Aquesta pionera producció de peces de forma es pot considerar l’antecedent directe del puixant sector de paviments i revestiments ceràmics de la província de Castelló, en el qual l’Alcora ocupa, per mèrits propis, un destacat lloc.

Des de fa un temps, la ceràmica també s’ha convertit, a l’Alcora, en un recurs per a la millora de l’espai públic, tant en la seua vessant industrial com artística.

Aquests nous usos atorguen valor afegit i personalitat als entorns urbans als quals s’incorpora. Així, gràcies a diverses iniciatives públiques i privades, la nostra ciutat ha estat objecte d’algunes intervencions artístiques als carrers i places que, a més de contribuir a la millora estètica i urbanística de determinats indrets, s’han convertit en un producte d’interès turístic recollit sota la denominació de Ruta dels Murals Ceràmics. L’última incorporació a la Ruta ha estat “Fragments”, de Joan Esquerdo Ivars, obra guanyadora del 1r PREMI L’ALCORA ESPAI CERÀMIC AZULÍBER.

La 2ª edició del Premi té com a objectiu la decoració, mitjançant un projecte ceràmic, d’una paret situada a la confluència del carrer del Mig i la plaça del Caragol, al casc antic de l’Alcora, molt a prop de l’església Parroquial.