ROMERIA DE SANT VICENT

Se celebra el segon dilluns de Pasqua (8 dies després del Diumenge de Pasqua) en l’ermita de Sant Vicent i la contornada.

La Romeria de Sant Vicent té un gran arrelament a l’Alcora i tanca el cicle de festes de principis de la primavera (Setmana Santa, Pasqua, Sant Vicent).

A primera hora del matí, la comitiva oficial, encapçalada per la dolçaina i el tabal, i formada per gegants i cabuts, clero, autoritats, banda de música i tots els romers, parteix des de l’església. A l’arribada a l’ermita de Sant Vicent, se celebra una missa, seguida per un esmorzar campestre en el qual no poden faltar productes típics d’aquesta jornada com la truita de faves o d’alls tendres i la panà de Sant Vicent (coca coberta amb ou dur, carn magra, pinyons i llonganissa). Després d’esmorzar, la banda de música amenitza el matí amb una selecció de pasdobles i, a les 13.00 h, la romeria torna a l’Alcora.

En els últims anys, s’ha recuperat la tradició de la Mocadorà, en la qual el nóvio regala a la seua estimada un gran mocador nugat pels quatre cantons i replet de confits, terrons i massapans.