Tornar

INAUGURACIÓ DE LA NAU DELS FORNS DE LA REIAL FÀBRICA.

Malgrat les limitacions derivades de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de l’Alcora té el plaer d’anunciar la INAUGURACIÓ DE LA NAU DELS FORNS DE LA REIAL FÀBRICA, el primer espai de la nostra estimada Fàbrica Gran recuperat per a tota la societat.
Per això els dies 1 i 2 de maig hem organitzat JORNADES DE PORTES OBERTES que, en compliment de la normativa sanitària, tindran aforament limitat. Per això cal reservar dia i hora al telèfon 964033099 o al correu electrònic turisme@alcora.org.
Les portes s’obriran a les 10:00 h, i s’atendrà un màxim de 30 persones cada 20 minuts. Demanem evitar aglomeracions i fer cas en tot moment a les indicacions del personal de l’organització
L’horari, les 2 jornades, serà de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores.
L’accés es realitzarà pel camí de la Mina (part posterior de la Reial Fàbrica junt a Azulejos Sanchis).
Amb aquestes jornades de portes obertes donarem inici a la programació de Maig Ceràmic 2021. La resta d’actes es desenvoluparan durant la segona quinzena del mes, i estan pendents de l’evolució de la situació sanitària. La propera setmana presentarem el programa definitiu.
El treball de rehabilitació de la Nau de Forns de la Reial Fàbrica s’ha dut a terme al llarg de 2020, gràcies a un projecte cofinançat per Fons FEDER, Diputació de Castelló, Fundació Torrecid i Ajuntament de l’Alcora. Aquesta obra ha permès posar en valor un excepcional conjunt de 3 forns rodons de doble cambra, construïts entre 1798 i 1805, i la nau annexa de 220 m2, en la qual es conserva un muntacàrregues que serà restaurat el proper estiu, pertanyent a l’última fase d’ús d’aquestes instal·lacions. També s’ha eliminat la coberta de fibrociment de la Nau BIC, substituïda per una altra més apropiada.
Paral·lelament, dins el projecte global de recuperació de la Reial Fàbrica (un conjunt de 9.000 m2 de superfície), s’està ultimant la redacció del projecte “Rehabilitació i valorització de l’edifici fundacional de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda”, amb un pressupost amb vora 2.000.000 €, dels quals el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aportarà el 75%, dins el programa d’ajudes de l’1,5% Cultural. Aquest projecte se centrarà en una àrea de 1.200 m2 pertanyent a la primera fase de construcció de la Reial Fàbrica (1726-1727).
I per altra banda, els propers mesos també es redactarà el projecte de condicionament interior de la Nau BIC, amb la qual cosa es recuperarà per a usos socioculturals un espai diàfan de 850 m2.
LA REIAL FÀBRICA COMENÇA A SER UNA REALITAT !!!