PANTÀ DE MARIA CRISTINA

Les obres van començar l’any 1901 i van concloure en 1925 després de diversos problemes durant la seua construcció. Està situat en el llit de la Rambla de la Viuda, sobre una superfície de 265 hectàrees i amb una capacitat màxima de 19,59 hm³.

La presa és del tipus arc de gravetat construïda amb formigó, amb una altura de 59 metres i una longitud en coronació de 318 m. Posseïx un sobreeixidor de làmina lliure amb una capacitat de 597 m³/s. Es destina a la recarrega dels aqüífers de les comarques Plana Alta i Plana Baixa.

Esta presa ha arribat a desbordar-se en tres ocasions degut a les fortes crescudes per gota freda. En 1920 (durant les obres) , 1962 i 2000, esta última va ocasionar un clavill en l’estructura que va fer botar totes les alarmes.

La presa pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

L’embassament de María Cristina és un enclavament perfecte per a la pesca. La principal espècie en estes aigües és el Black Bass, que aconseguix grandàries interessants. La carpa està present a pesar que no arriba a grandàries d’interés per a especialistes en la pesca de la carpa.

Constituïx, a més, un paisatge excepcional i és un lloc ideal per a relaxar-se, desconnectar de la rutina diària i prendre contacte amb la naturalesa.