Tornar

L’Alcora posa en marxa el projecte educatiu “Aules al carrer”

L’Alcora ha posat en marxa el projecte “Aules al carrer”: activitats de suport als projectes d’innovació educativa. Una iniciativa que es desenvoluparà conjuntament entre tots els centres educatius i l’Ajuntament de la localitat amb la coordinació de les regidories d’Educació, Cultura, Esport i Naturalesa, a través del Museu de Ceràmica i del departament de Medi Ambient.

Com ha recordat la regidora d’Educació, Vanessa Periz, des del curs 2017-2018, els centres escolars de l’Alcora treballen de manera conjunta amb l’Ajuntament de l’Alcora per a desenvolupar els projectes d’innovació educativa “La Reial Fàbrica al 2027: recuperem el nostre patrimoni, sumem competències i restem desigualtats”, i “La Reial Fàbrica: 300 anys d’innovació, memòria i territori”. Iniciatives que compten amb la participació de l’associació Pas a Pas (alumnes amb diversitat funcional) i tots els centres educatius de la localitat: CFPA Tirant lo Blanc, IES Ximén d’Urrea, IES l’Alcalatén, CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, Col·legi Puértolas Pardo i Col·legi La Salle de l’Alcora.

“Donada l’excepcionalitat del passat curs, molts alumnes no van poder participar de les extraescolars i activitats d’acompanyament del projecte que l’Ajuntament organitza cada any coincidint amb el curs escolar, i que estan adaptades a les necessitats de cada àrea”
-ha explicat Periz-, destacant que “amb la finalitat de suplir el que no s’ha realitzat, continuar donant suport als projectes d’innovació educativa i multiplicar les experiències a l’aire lliure, l’Ajuntament, mitjançant una subvenció de la Conselleria d’Educació, destinarà al voltant de 25.500 € per a la realització d’aquestes activitats a desenvolupar pels centres durant tot el curs escolar 2020-2021”.

Es tracta d’activitats pensades com a suport educatiu, que han estat “consensuades” amb els centres educatius i les AMPA, i que es realitzaran “preferentment” a l’aire lliure en diferents espais urbans i naturals. Algunes comptaran amb la participació de diferents agents externs com a tècnics esportius, ceramistes, fotògrafs, tècnics culturals i empreses, entre altres, el ceramista Xavier Monsalvatje, la fotògrafa Marta Mor (l’Alcora), la Fundació LIMNE, i les empreses Viunatura, Món d’Animació i ARAE.

“La gratuïtat de les activitats garantirà la total inclusió de l’alumnat” ha ressaltat la regidora.

Integren el projecte: activitats esportives, en l’entorn natural, iniciatives de creació artística, elaboració de peces ceràmiques, taller de fotografia, tallers de conscienciació ambiental, activitats relacionades amb el patrimoni industrial, natural i arquitectònic de l’Alcora, etc.