L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha anunciat que l’Ajuntament impulsarà la modificació de l’ordenança sobre la taxa de terrasses per a suspendre la seua aplicació en 2021. D’aquesta manera, s’exonerarà al sector de l’hostaleria del pagament de la taxa també durant l’any vinent.

El primer edil i la regidora de l’àrea, Ana Huguet, han abordat aquest matí la mesura amb representants de l’Associació d’Hostaleria i Turisme de l’Alcora (Hosturialc), que han valorat “molt positivament” aquesta decisió del Govern municipal.

L’objectiu de la mateixa és, segons apunten Falomir i Huguet, “afavorir la recuperació de l’hostaleria en la nostra localitat i contribuir a minimitzar el crebant econòmic que ha provocat la pandèmia de covid-19”.

Cal recordar que, amb motiu de la crisi, l’Ajuntament de l’Alcora va decidir, a més de procedir a la devolució de la part proporcional de les taxes satisfetes pel temps en què no es van poder prestar els serveis a conseqüència de l’estat d’alarma, suspendre el pagament de les taxes a terrasses durant la resta de l’any.

Aquesta s’uneix a altres iniciatives impulsades pel consistori alcorí amb la finalitat de pal·liar els efectes del coronavirus. Entre altres, enumeren “les facilitats que es van atorgar durant la desescalada per a l’ampliació de les terrasses i reobertura dels establiments, la posada en marxa d’ajudes directes a autònoms, les ajudes ‘Renova el teu negoci’ i l’ampliació de les partides econòmiques destinades a donar suport a l’hostaleria i el comerç de la nostra localitat”.

Mesures “que redundaran en la reactivació d’aquests sectors tan importants per a l’economia de l’Alcora”, tal com afirma Falomir.

Un exemple de col·laboració de l’Ajuntament amb l’hostaleria és a través de les rutes gastronòmiques organitzades per Hosturialc. En aquests moments està en marxa la Ruta Gastronòmica del Caragol, que se celebrarà fins al pròxim 6 de setembre.

© Copyright - Ayuntamiento de l’Alcora - Privacidad - Aviso legal
Top
Social: