Tornar

El jurat concedeix el premi de la 2a edició del Premi L’Alcora Espai Ceràmic – Azuliber

 “L’esclat de la terra”. L’Alcora sumarà una nova obra a la Ruta dels Murals Ceràmics

La 2ª edició del Premi L’Alcora Espai Ceràmic – Azulíber ja té guanyadora: es tracta de la jove ceramista alcorina Sandra Ferris Palanques, que amb el seu projecte titulat “L’esclat de la terra” decorarà la paret mitgera existent entre la plaça del Caragol i el carrer del Mig de la capital de l’Alcalatén. El premi, dotat amb 14.000 €, està patrocinat per l’empresa Azulíber.
El mural és una combinació de peces irregulars d’entre 30 i 50 cm de llargària, distribuïdes formant un rectangle que s’adapta a la paret que li serveix de suport. La forma corbada dels elements li confereix una forta sensació de relleu, refermada per la diferent coloració de les peces i els buits existents entre elles. Una composició que ajudarà a revitalitzar un espai situat al mateix cor del casc urbà de l’Alcora, i que recorda un paisatge ressec, de fons de pantà afectat per la sequera, però també les escates de la pell d’un rèptil.
Sandra Ferris es va formar a l’ESCAL, l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, i amb aquest premi veu recompensada la seua passió pel treball ben fet i per les ganes constants d’aprendre.
Amb aquest nou mural de gran format, l’Alcora continua la línia encetada fa més de 20 anys de decorar amb ceràmica parets i murs de contenció del seu casc urbà. “L’esclat de la terra” serà el 7è mural de ceràmica contemporània que s’instal·larà als carrers i places del nostre poble, als quals cal sumar també els projectes desenvolupats en col·laboració entre el Museu de Ceràmica i els centres escolars locals. Els carrers de l’Alcora poden ser considerats, amb raó, com un veritable museu de ceràmica a l’aire lliure.