Tornar

Fallats els premis del 34è Concurs Internacional de Ceràmica – CICA2014

La trenta-quatrena edició del Concurs de Ceràmica de l’Alcora, un dels més longeus i prestigiosos del nostre país, ja té quadre d’honor. I com a novetat, és el primer anys des que el concurs va adquirir la categoria d’internacional (1999) en què els tres premis majors recauen en ceramistes espanyols:
El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora i dotat amb 7.000 €, ha estat per a Psique vegetal, del ceramista de Valladolid Alberto Bustos.
El segon premi, patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló i dotat amb 4.000 €, ha recaigut en La buena fortuna, de Peephole-Art, equip format per les artistes Iris Alemany i Laura Agreda.
I el tercer premi, que té una consignació de 2.800 € i està patrocinat pel General de l’Aire D.Federico Michavila, ha estat per als ceramistes valencians Juan Carlos Iñesta i Vicente Ajenjo, per Ceramic material.

El jurat ha atorgat també una Menció d’Honor, a l’obra Espejismo II, de la valenciana Myriam Jiménez Huertas.

El jurat, presidit pel Regidor de Cultura de l’Alcora, Marcial Ros, l’han format:
Lourdes Riera, ceramista guanyadora del 1r Premi al 33 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora CICA2013
Yukiko Kitahara, ceramista japonesa que va obtenir el 2n premi al 32 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora CICA2012
Lidón Mor Garcés, ceramista de l’Alcora
Lola Gràcia Martí, professora del Departament de Fonaments Artístics de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora
I Ladislau Fuentes, responsable de la Galeria d’Art Pictograma de Castelló.

La inauguració de l’exposició i cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc al Museu de Ceràmica de l’Alcora, el proper divendres 27 de juny a les 20:00 h . L’exposició romandrà oberta fins al 14 de setembre.

Cal recordar que queda per conèixer l’obra guanyadora del Premi Especial del Públic, patrocinat per la Caixa Rural de l’Alcora i dotat amb 2.800 €, que s’atorga per votació popular entre tots els visitants de l’exposició, i per tant es coneixerà després la clausura de la mateixa..