Tornar

Guanyadors del 38 Concurs Internacional de Ceràmica – CICA2018

 FALLATS ELS PREMIS DEL 38 CONCURS INTERNACIONAL DE CERÀMICA DE L’ALCORA

Ja es coneixen els noms dels ceramistes guardonats en la 38a edició del prestigiós certamen ceràmic de l’Alcora.

El jurat, presidit per la regidora de cultura de l’Ajuntament de l’Alcora, Noelia Muñoz, i compost pels ceramistes Xavier Monsalvatje i Salva Negre, la crítica d’art Irene Gras, Cristina Ferrer, cap del departament d’activitats culturals de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, i Joan Feliu, gestor del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés, han reconegut el treball de tres artistes de Turquia, Itàlia i Lituània, a l’hora que destaquen la dificultat de la seua ltasca, a causa de la gran qualitat de les obres seleccionades.

El primer premi, dotat amb 7.000 € i patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora, ha sigut per a Hasan Sahbaz, d’Aksehir (Turquia), per la seua obra “Owl”, creació enquadrada en el personalíssim estil de l’artista, que ell mateix definix com a abstracció figurativa,.
El segon premi, dotat amb 4.000 € i patrocinat per la Diputació de Castelló, ho ha obtingut l’obra “Votive Wall”, del romà Paolo Porelli. Artista que troba en la figura antropomorfa la seua forma preferida d’expressió, centrant-se amb ironia en els excessos i obsessions de la societat global.
La lituana Egle Einikyte-Narkeviciene ha sigut la guanyadora del tercer premi, dotat amb 2.800 € i patrocinat pel General de l’Aire D.D.Federico Michavila. L’obra premiada “Poisonous Pride” (orgull verinós), de descriptiu i aborronador títol, s’enquadra en l’estil de la ceramista bàltica, caracteritzat per l’ús de figures humanes de fort simbolisme.

La Menció d’Honor ha sigut per a “Corazón”, de Takashi Matsuo (Japó)

La inauguració de l’exposició, en la que participen un total de 34 obres, es durà a terme el 8 de juny, a les 20:00 hores, en el Museu de Ceràmica de l’Alcora. En el mateix acte, que servirà de clausura de la programació del MaigCeràmic 2018, es procedirà a l’entrega dels premis i a la presentació del catàleg de la 38 edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, que any rere any es posiciona com una cita ineludible per a conéixer l’actualitat de la ceràmica contemporània mundial.

Enhorabona als artistes premiats així com a tots els participants en l’exposició.