Tornar

La ceramista valenciana Conxa Arjona aconsegueix el Premi Caixa Rural-Premi del Públic del CICA 2020

“Ciutat núvol” és el títol de l’obra que els visitants de l’exposició del 40 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora CICA 2020 han triat com a guanyadora del Premi Caixa Rural, atorgat per votació popular.

És obra de la ceramista valenciana Conxa Arjona Torres, formada a l’Escola Superior de Ceràmica de Manises i integrant de Drac Ceràmic, grup dedicat a l’artesania conceptual i a la restauració en ceràmica.

“Ciutat núvol” està realitzada en pisa i pasta auto vitrificable. Va ser elaborada en la primavera de 2020, durant la fase 0 del confinament provocat per la pandèmia del COVID-19.

En paraules de la ceramista, es tracta d’una obra en la qual prevalen la senzillesa i la puresa de color, formes i línies, “amb la intenció d’expressar tranquil·litat i harmonia, en un món on l’ésser humà és mínim i perd la seua essència per a passar a ser la màquina al servei d’uns altres. La meua inspiració ve donada del món de la ciència-ficció on trobe els recursos necessaris per a expressar les meues inquietuds”.

Aquest premi se suma a l’obtingut per Conxa Arjona en la XII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises (2015), i amb ell es completa el quadre d’honor del 40 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, que ja havia concedit els 3 primers premis a Albert Montserrat (Barcelona), Xavier Monsalvatje (València) i Ana Rosenzweig (Mèxic).