Tornar

Maig Ceràmic 2019

Descarregar_programa_Maig Ceràmic 2019.pdf

Descarrregar programa Conferències Maig Ceràmic 2019.pdf

Maig Ceràmic celebra en 2019 la seua 3ª edició amb la certesa de que el projecte de rehabilitació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda va prenent consistència i solidesa. Un projecte ambiciós, de futur, que cal afrontar sense pressa però amb determinació. Desprès del pas a propietat municipal dels terrenys (entre octubre de 2016 i maig de 2017) i la realització d’una primera intervenció d’emergència en l’edifici dels forns rodons (abril de 2018), molts són els avanços realitzats els darrers 12 mesos. El 19 de juliol de 2018 es publicava la incoació de l’expedient per a la declaració de la Reial Fàbrica com a Bé d’Interès Cultural, amb la categoria de Lloc Històric. El 5 de setembre la Generalitat Valenciana aprovava el projecte de rehabilitació dels forns rodons i nau annexa, valorat en vora 500.000 € i finançat pels fons FEDER, la Conselleria de Cultura, Diputació de Castelló i Torrecid. El 28 de desembre s’adjudicava la redacció del Pla Director de la Reial Fàbrica a l’equip dirigit per la dra. arquitecta Diana Sánchez Mustieles. Sense oblidar les nombroses accions de divulgació, socialització i educació dutes a terme, entre les que volem destacar la senyalització de 2 rutes turístiques al voltant del patrimoni industrial (que es completaran en 2019 amb la senyalització d’un tercer tram, de manera que totes tres estaran connectades de forma circular); també un acte molt especial per nosaltres: les Jornades de Portes Obertes a la Reial Fàbrica, el cap de setmana del 26 i 27 de maig de 2018, que van apropar a la Reial Fàbrica vora 1.000 persones en el que podem considerar el primer pas en l’empoderament físic i emotiu de la Fàbrica Gran per part de la societat alcorina. En el camp educatiu, destacar la posada en marxa de 2 projectes d’innovació educativa en els què participen 11 centres de l’Alcora i comarca (un dels quals ha rebut el premi Romà de la Calle en la modalitat de projecte innovador).
Maig Ceràmic 2019 vol continuar amb el camí que ja s’ha començat a traçar en aquesta direcció, i tindrà com a un dels seus plats forts la recreació, l’1 de maig (aniversari de la Reial Fàbrica), de l’arribada de les cavalleries amb malea i l’eixida de la rècua, ja abillada i carregada de pisa, cap a les factories de les principals ciutats espanyoles.
Rutes, tallers, exposicions, xerrades, presentacions, música…. Us convidem a gaudir d’un ampli programa d’actes que enguany tindrà una addenda que hem volgut titular Juny Educatiu, i que no és més (ni menys) que la visibilització i el reconeixement a la impagable tasca que la comunitat educativa local (i comarcal) estan duent a terme al voltant de la Reial Fàbrica i del nostre patrimoni ceràmic.

Museu de Ceràmica de l’Alcora