Tornar

Presentació d’una nova publicació sobre la Reial Fàbrica

 El pròxim 27 de març, a les 19:00 h i als salons socials de la Caixa Rural de l’Alcora (carrer Martinet), es durà a terme la presentació del llibre "La Reial Fàbrica del Comte d’Aranda a l’Alcora. Sostenibilitat, materials i edificació industrial", de Joaquín Cabrera Bachero.
L’obra analitza aspectes poc coneguts fins ara de la Reial Fàbrica com les matèries primeres o els sistemes constructius; repassa documentació ja coneguda des d’un punt de vista nou i actual (sostenibilitat social, ambiental, industrial i econòmica) i, sobretot, aporta una exhaustiva anàlisi de l’estat actual de l’edifici (planimetria, metrologia, fotogrametria, materials, conservació…) que ens permet conèixer la seua evolució històrica i el seu present de manera brillant. En l’últim capítol, Joaquín Cabrera aporta unes propostes dignes de ser tingudes en consideració, obrint la porta a la restauració, conservació i rehabilitació per a nous usos d’un edifici pioner en el seu temps, paradigma del patrimoni industrial i clau en el desenvolupament social i econòmic de la nostra localitat des del moment mateix de la seua fundació.
La publicació ha estat editada per AMCA, Associació d’Amics del Museu de Ceràmica de l’Alcora, i compta amb la col•laboració de la Caixa Rural de l’Alcora.