Músic

Autor: Cristóbal Carnicer Bou (l’Alcora)

Objecte: escultura ceràmica

Descripció: músic |Terracota | 2001| Alt. 33 cm. | Cristóbal Carnicer Bou | Donació Cristóbal Carnicer Bou.

Figura masculina vestida amb levita i barret de tres pics a l’estil de la moda francesa del segle XVIII. Apareix tocant el violí. Marca incisa a la base “CARNICER BOU 51 MAYO 2001”.

Cristóbal Carnicer Bou (l’Alcora, 1932; Algesires, 2002)
Neix a l’Alcora el 6 de març de 1932 i, essent un xiquet, participa en un concurs de pessebres modelats en fang. Allí coneixerà a Godofredo Buenosaires que, impressionat per les aptituts del petit Cristóbal, el contracta com a aprenent sota les seues ordres a l’escola de la fàbrica Ramos y Cía, a l’edat de 12 anys.
Cristóbal aprén de mans de Godofredo tots els secrets de la fabricació d’escultures ceràmiques a la manera tradicional de l’Alcora.
Amb la jubilació, reprendrà l’afecció abandonada des de la joventut i es dedicarà de ple al modelat d’escultures. Crearà innombrables figures i grups escultòrics de nova talla, així com altres ja existents al repertori alcorí, però modelats de nou per ell sense utilitzar motles previs, que testimonien la gran habilitat de Cristóbal Carnicer per a donar forma al fang: el Bou Farnesi; Neptú; les Tres Gràcies; Cupido i Psique; munteries; escenes de bous; personatges populars, d’època i al·legòrics; la Bassa de la Medusa, etc.
Després de la seua mort, el 20 de maig de 2002, part de la seua obra roman al seu domicili d’Algesires, on també romanen els motles que ell ha anat fabricant a partir de les escultures originals modelades per ell mateix.

Dimensions: Alt. 33 cm

Cronologia: s. XX

Inventari: mca-756