ELS NOSTRES EXPERTS:
LA FAMÍLIA AZULEJÍN

A l’Alcora hi ha 5 nous habitants dispostos a ajudar-nos amb el reciclatge i la recollida selectiva. Coneix-los i deixa’t aconsellar per ells per a contribuir a tindre un municipi més net.

xinesca-1

XINESCA

Xinesca és una manisa experimentada en el reciclatge de paper i cartó.

rocalla

ROCALLA

Ningú sap reciclar millor els residus orgànics que la gerra Rocalla.

alvaro

ÁLVARO

Álvaro és l’expert en vidre i cristall, no se li escapa una botella!

ramet-1

RAMET

Al petit Ramet l’apassiona reciclar plàstic al contenidor groc.

berain

BERAIN

Berain no és fan de reciclar, per això és expert en el contenidor gris.

Agrega el paquet d’adhesius (stickers) de la Família Azulejín a Whats App o iMessage amb l’app Sticker Maker

CONTENIDORS

CONEIX LA RECOLLIDA SELECTIVA

A l’Alcora som experts en la cura del medi ambient, però… per què és tan important classificar correctament els residus que van des de la llar als diferents contenidors perquè puguen ser reciclats o tractats adequadament?

Estalviarem de manera considerable gran quantitat de matèries primeres, energia i diners.

Eliminarem abocadors en disminuir el volum de residus que caldrà tractar o eliminar per complet.

Reduirem l’impacte ambiental i les despeses del tractament del fem que generem.

RECORDA LES 3 R

REDUIR

Ací comença la solució al problema dels residus. Es tracta d’evitar comprar productes amb embolcalls innecessaris i consumir productes duradors o fabricats amb materials reciclables.
Fes un consum més responsable!

REUTILITZAR

La clau és tornar a usar els envasos de productes una vegada ens els acabem. També es poden reparar o reutilitzar objectes que s’hagen trencat, de la mateixa manera que donar béns que ja no vullguem a persones que puguen donar-los un nou ús.

RECICLAR

Introduir materials als cicles de producció ajuda a estalviar en matèria primera i energia. Si es realitza una correcta reducció, recollida selectiva i reciclatge, podem reduir la fracció gris (no reciclables) al 10%.

PREGUNTES FREQÜENTS

Existeix una llei que regule la gestió dels residus de caràcter municipal?

Efectivament, ho fa l’Ordenança municipal reguladora dels serveis de neteja viària, recollida i tractament de residus del municipi de l’Alcora.

És obligatori baixar la brossa a partir de les 9 de la nit?

Malgrat que els contenidors grisos estan instal·lats durant tot el dia, l’ordenança n’estableix l’horari d’ús, que és:

  • A l’hivern: a partir de les 20.00 h.
  • A l’estiu: a partir de les 21.00 h.

Quin és l’horari per a dipositar els residus als contenidors de recollida selectiva?

Els contenidors de recollida selectiva poden ser usats a qualsevol hora del dia. El buidatge dels contenidors per a paper/cartó es realitza un mínim de dues voltes a la setmana.

Quan es preveu que puguem portar a terme la recollida de residus orgànics?

S’estima que, al municipi de l’Alcora, els contenidors marrons o de matèria orgànica estaran en funcionament durant el segon semestre de l’any 2021.

El servei de recollida de materials voluminosos és gratuït?

Sí, el servei de recollida de materials voluminosos és gratuït per als ciutadans del municipi de l’Alcora. L’Ajuntament de l’Alcora, mitjançant la brigada, procedeix a la retirada dels estris domèstics de gran mida, com neveres, rentadores, sofàs, etc.

El procés de sol·licitud del servei és molt senzill. Només cal cridar al telèfon 964 360 002 i instantàniament se vos indicarà l’hora i el dia de la retirada per part de la brigada de districte assignada.

RECOLLIDA SELECTIVA

GESTIÓ D’ALTRES RESIDUS

Els particulars poden dipositar els enderrocs domèstics a l’Ecoparc municipal de l’Alcora perquè puguen ser reciclats.

Els residus dels aparells elèctrics i electrònics (RAEE) no es poden tirar directament al fem, ja que no es consideren residus urbans i, a més, posseeixen al seu interior elements contaminants per al medi ambient.

Per això, s’han de recollir de forma selectiva perquè posteriorment se sotmeten a un procés de descontaminació mitjançant un gestor autoritzat.

S’ha de sol·licitar la recollida a domicili. La recollida d’aquest tipus de residu es gestiona a través de l’Ecoparc i és gratuïta.

Els discs compactes o cintes s’han de tractar en plantes especialitzades i no es poden dipositar en el contenidor de rebuig.

Després de separar els materials, es procedeix al seu triturat i, posteriorment, passen a la fase de reciclat.

L’Ajuntament realitza la recollida del residu tèxtil i de calcer mitjançant contenidors selectius ubicats en diferents punts de la ciutat. D’aquesta manera, es completa la recollida del residu tèxtil, que es realitza a través de l’Ecoparc i la col·laboració de la parròquia.

Actualment, es recullen als establiments distribuïdors de piles, bombetes i de venda de cartutxos d’impressió, i també al Punt Net de l’Ajuntament i a l’Ecoparc.

LA FAMÍLIA AZULEJÍN DE L'ALCORA RESOL TOTS ELS TEUS DUBTES