ELS NOSTRES EXPERTS:
LA FAMÍLIA AZULEJÍN

En l’Alcora hi ha 5 nous habitants dispostos a ajudar-nos amb el reciclatge i la recollida selectiva. Coneix-los i deixa’t aconsellar per ells per a contribuir a tindre un municipi més net.

xinesca-1

XINESCA

Xinesca és una manisa experimentada en reciclatge de paper i cartó.

rocalla

ROCALLA

Ningú sap reciclar millor els residus orgànics que la gerra Rocalla.

alvaro

ALVARO

Alvaro és l’expert en vidre i cristall, no li escapa una botella!

ramet-1

RAMET

Al petit Ramet l’apassiona reciclar plàstic al contenidor groc.

berain

BERAIN

Berain no és fan de reciclar, per això és expert en contenidor gris.

Agrega paquet d’adhesius (stickers) de la Família Azulejín a Whats App o iMessage amb app Sticker Maker

CONTENIDORS

CONEIX LA RECOLLIDA SELECTIVA

En l’Alcora som experts en cuidar el medi ambient, però… per què és tan important classificat correctament els residus des de la llar als diferents contenidors perquè puguen ser reciclats o tractats adequadament?

Estalviarem de manera considerable la quantitat de matèries primeres, energia i diners emprats.

Eliminarem abocadors en disminuir el volum de residus a tractar o eliminar per complet.

Reduirem l’impacte ambiental i les despeses del tractament del fem que generem

RECORDA LES 3 R

REDUIR

Ací comença la solució al problema dels residus. Es tracta d’evitar comprar productes amb embolcalls innecessaris i consumir productes duradors o fabricats amb materials reciclables.
Fes un consum més responsable!

REUTILITZAR

La clau és tornar a usar els envasos de productes una vegada acabats. També es poden reparar o reutilitzar objectes que s’hagen trencat, igualment que donar béns que ja no vullguem a persones que puguen donar-li un nou ús.

RECICLAR

Permetre introduir materials als cicles de producció ajuda a estalviar en matèria primera i energia. Si es realitza una correcta reducció, recollida selectiva i reciclatge, podem reduir la fracció gris (no reciclables) al 10%.

PREGUNTES FREQÜENTS

Existeix una llei que regule la gestió dels residus de caràcter municipal?

Efectivament. L’Ordenança municipal reguladora dels serveis de neteja viària, recollida i tractament de residus del municipi de l’Alcora.

És obligatori baixar la brossa a partir de les 9 de la nit?

Malgrat estar instal·lats els contenidors grisos durant tot el dia, l’ordenança estableix que l’horari d’ús d’aquests siga:

  • En hivern: a partir de les 20:00 h.
  • En estiu: a partir de les 21:00 h.

Quin és l’horari per a dipositar els residus als contenidors de recollida selectiva?

Els contenidors de recollida selectiva poden ser usats a qualsevol hora del dia. El buidatge dels contenidors per a paper/cartó es realitza un mínim de dues voltes a la setmana.

Quan es preveu que puguem portar a terme la recollida de residus orgànics?

S’estima que els contenidors marrons o de matèria orgànica estan en funcionament durant el segon semestre de l’any 2021 al municipi de l’Alcora.

El servei de recollida de materials voluminosos és gratuït?

Sí, el servei de recollida de materials voluminosos és gratuït per als ciutadans del municipi de l’Alcora. L’Ajuntament de l’Alcora mitjançant la brigada es procedeix a la retirada dels estris domèstics de gran mida, com neveres, rentadores, sofàs, etc.

El procés de sol·licitud del servei és molt senzill. Solament cal cridar al telèfon 964 360 002 i instantàniament se li indicarà l’hora i el dia de la retirada per part de la brigada de districte assignada per això.

RECOLLIDA SELECTIVA

GESTIÓ D’ALTRES RESIDUS

Els particulars poden dipositar els enderrocs domèstics a l’Ecoparc municipal de l’Alcora perquè puguen ser reciclats.

Els residus dels aparells elèctrics i electrònics (RAEE’S) no es poden tirar directament a la paperera, ja que no es consideren residus urbans, i a més posseeixen al seu interior, elements contaminants per al medi ambient.

Per això, s’han de recollir de forma selectiva, per a posteriorment patir un procés de descontaminació mitjançant un gestor autoritzat.

S’ha de sol·licitar la recollida a domicili. La recollida d’aquest tipus de residu es gestiona a través de l’Ecoparc i és gratuïta.

Els Discs Compactes o cintes, s’han de tractar en plantes especialitzades i no es poden dipositar al contenidor rebuig.

Després de separar els materials es procedeix al seu triturat i posteriorment, passen a la fase de reciclat.

L’Ajuntament realitza la recollida del residu tèxtil, de calcer mitjançant contenidors selectius ubicats en diferents punts de la ciutat. D’aquesta manera es completa la recollida del residu tèxtil, que es realitza a través de l’ecoparc i la col·laboració de la parròquia.

Actualment, es recullen als establiments distribuïdors de piles, bombetes i venda de cartutxos d’impressió, al punt net de l’Ajuntament i a l’Ecoparc.

LA FAMÍLIA AZULEJÍN DE L'ALCORA RESOL TOTS ELS TEUS DUBTES