CARAGOLS AMB AJORRIERO

(font: “Gastronomía de l’Alcalatén”,amb textos recopilats per Amadeu Porcar, Mª Rosa Fortanet i Enrique M. Salvador)
Ingredients:
- ½ kg d’abadejo
- Alls
- 4 ous
- Caragols
- Ametles
- Pa fregit o pa amb aigua
- Jolivert
- Oli d’oliva
Elaboració:
Posarem a remulla l’abadejo la nit anterior. El mateix dia esmollarem l’abadejo i li llevarem totes les espines; el posarem a escórrer per a que solte tota l’aigua.
En una cassola de fang, el posarem a fregir. Al cap d’unes voltes, afegirem els caragols prèviament bollits i els ous batuts. Mentrestant, hem preparat una picaeta amb alls, ametles torrades sense pelar (com els avantpassats) o fregides pelades, el jolivert i el pa fregit, i agregarem un poc d’aigua. Afegirem la picaeta a la cassola, ho remourem tot i ja tenim l’ajoarriero.