CARAGOLS AMB AJORRIERO

(Font: Gastronomía de l’Alcalatén, amb textos recopilats per Amadeu Porcar, Mª Rosa Fortanet i Enrique M. Salvador)
Ingredients:
- ½ kg d’abadejo
- Alls
- 4 ous
- Caragols
- Ametles
- Pa fregit o pa amb aigua
- Jolivert
- Oli d’oliva
Elaboració:
Posarem a remulla l’abadejo la nit anterior. El mateix dia esmollarem l’abadejo, li llevarem totes les espines i el posarem a escórrer perquè solte tota l’aigua.
En una cassola de fang, el posarem a fregir. Al cap d’unes quantes voltes, afegirem els caragols prèviament bollits i els ous batuts. Mentrestant, prepararem una picadeta amb alls, ametles torrades sense pelar (com els avantpassats) o fregides pelades, el jolivert, el pa fregit i agregarem un poc d’aigua. Afegirem la picadeta a la cassola, ho remourem tot i ja tenim l’ajoarriero.