FIGUES ALBARDADES

(Font: Gastronomía de l’Alcalatén, amb textos recopilats per Amadeu Porcar, Mª Rosa Fortanet y Enrique M. Salvador)
Ingredients:
- Farina
- Aigua
- Rent
- Sal
- Figues seques
- Oli d’oliva
Elaboració:
Preparem la pasta en un llibrell: posem aigua calenta, un pessic de sal i el rent, i anem afegint la farina a poc a poc fins que la mescla no quede massa espessa. A continuació, la deixarem reposar fins que puge.
D’altra banda, preparem les figues seques: les partirem per la mitat i en llevem les cuetes. Podem ajuntar-les de dos en dos perquè hi haja més fruita.
Omplirem una cassola amb abundant oli i, quan estiga ben calent, començarem a fer les figues, introduint el preparat de figues en el llibrell de la pasta, cobrint-les de la mescla i introduint-les en la cassola amb l’oli bollint.
És tradicional preparar-les la Nit de Nadal i el Dia d’Any Nou.