RUTA DE LES ERMITES PR-120

Ruta senyalitzada que comunica totes les ermites del terme municipal.

S’inicia a l’Alcora i continua en direcció cap a la Cova de l’Àngel. Seguix en direcció al Mas de Marco. Des d’allí, es desplaça cap a Araia (ermita de San Joaquim i Santa Anna); des del Mas de Rogle, passant pel Camí de les Calçades i el Barranc del Salt del Cavall, s’ascendix fins la Creu de Torremundo a 717 m., cota més alta del terme municipal. La ruta prosseguix per les ermites de Sant Cristòfol, del Calvari i Sant Vicent. Continua en direcció a Sant Miquel de la Foia, passant pel Molí Matraca. Després, continua per la Mina de Cabres, per la qual s’accedix a la Creu dels Pelegrins de les Ermites. Descendix pel Castell i Ermita del Salvador , i continua en direcció a l’Alcora per a finalitzar el trajecte.

El primer dissabte de Pasqua, es celebra a l’Alcora un acte emotiu i entranyable que congrega a multitut de persones: el Pelegrinatge per les Ermites. A les sis del matí, a l’albà, té lloc en la ermita del Santíssim Crist del Calvari una missa de pelegrins, cantors, acompanyants, arriers i el rector que porta la relíquia; tots recorren cada una de les cinc ermites del terme municipal durant tota la jornada, completatn fins a un total de 35 quilòmetres, anant acompanyats per una rècua d’atzembles per a transportar vitualles i efectes.

Dades d’interés:

Comarca: L’ Alcalatén

Recorregut: 28.735 m.

Altura màxima: 692 m.

Desnivell: 620 m.

Temps estimat: 10h 5’

Dificultat: Mitja

Per a més informació hi ha adjunt un arxiu pdf., el contingut del qual també es pot trobar en forma de fullet a l’oficina de turisme Tourist Info l’Alcora.