Tornar

Avancen els treballs de neteja del riu de l’Alcora

“Recuperar el riu per al poble” és un dels “ferms propòsits” del Govern de l’Alcora. Per a això, tal com explica l’alcalde, Samuel Falomir, l’Ajuntament continua avançant en les tasques de neteja, que s’estan duent a terme amb la màquina retroexcavadora que el consistori ha adquirit recentment.

Cal recordar que la neteja del riu es va iniciar el mes de novembre passat, després de rebre l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ). Es tracta d’una iniciativa que permetrà la posada en valor d’un paisatge “excepcional i emblemàtic” de l’Alcora i servirà per tal de potenciar el “gran atractiu” natural del municipi.

També al novembre de 2020, l’Ajuntament va dur a terme l’obertura dels senders fluvials del riu Llucena al seu pas per l’Alcora i el Barranc de la Solana de la Foia, que havien sigut ocultats per la vegetació invasora, principalment per la canya. Una actuació que està comptant amb una ‘gran acceptació’ -més de 1.500 persones han gaudit d’aquestes sendes des de la seua obertura- i que ha servit per a descobrir la bellesa de les antigues zones de bany i esplai, així com per a sumar nous atractius a la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Un altre dels propòsits de l’Ajuntament en aquest sentit és la recuperació d’eixos tolls situats a l’entorn del riu com a zones de bany, com ja ho van ser en el seu moment. El Toll de l’Anoé, les Platgetes, La Grangeta, el Toll de la Roca Morena…són algunes d’elles.

Per a aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament ja ha sol·licitat la corresponent autorització a la CHJ per a procedir a la seua neteja. La finalitat és netejar tot l’entorn i els camins d’accés fins als tolls, que també se senyalitzaran.