Tornar

14 i 15 d’octubre, cap de setmana de fires a l’Alcora: Mussol, antiguitats, comerç i boixets

L’activitat a l’Alcora no cessa. El cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, la capital de l’Alcalatén tornarà a erigir-se com a epicentre de les fires: Mussol, comerç i antiguitats. A més, acollirà una trobada de boixets.

Erik Torner, regidor de Joventut i Fires Tradicionals, ha animat a la participació: “Esperem que veïns i visitants gaudisquen al màxim de tots els actes programats”. Així mateix, ha posat en valor el “gran treball” de les associacions locals en la dinamització de la localitat.

Totes aquestes iniciatives es duran a terme en la mateixa zona de l’Alcora, en carrers i avingudes contigües, amb la finalitat de facilitar la visita a totes elles. A més de les parades i expositors, s’han organitzat actes paral·lels, música, ball, activitats infantils, etc., per a fer encara més completa l’experiència.

Donaran el tret d’eixida la Fira del Comerç Local, organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (Acosal), i la Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, organitzada per l’associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme de l’Alcora.

La Fira del Comerç Local se celebrarà en dues jornades, el dissabte 14 d’octubre, de 10.00 a 21.00 hores, i el diumenge 15 d’octubre, de 10.00 a 19.00 hores, al carrer Músic Pere Moliner. Participaran al voltant de 27 comerços i serveis, que mostraran la qualitat i varietat de productes i serveis que es poden trobar a l’Alcora. Els assistents podran gaudir, a més, de música en directe, desfilada de moda, demostracions i l’actuació de grups de ball d’On! Dance Studio.

La Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, que enguany celebrarà la seua cinquena edició, tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre, de 10.00 a 21.00 hores, al carrer Camí Nord, al costat de la fira de comerç. La mostra comptarà amb més de 40 expositors procedents de tota Espanya i en ella podrà trobar-se una compilació dels objectes més variats i curiosos: monedes antigues, mobles, joguets clàssics, segells, ceràmica, objectes militars, etc. També es vendran llibres solidaris a benefici de l’associació FAMES (Famílies Especials).

Totes dues iniciatives compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcora i la Caixa Rural de la localitat.

El diumenge 15 farà la seua aparició l’ancestral Fira del Mussol, una fira artesanal i tradicional que en aquesta edició arriba als 180 anys d’història, ja que data de l’any 1843. Es durà a terme de 10.00 a 19.00 hores a l’avinguda Corts Valencianes. Comptarà amb 30 parades que oferiran diferents productes: artesania, terrisseria, calçat, tèxtil, complements, joguets, etc.

Així mateix, es duran a terme diferents activitats amb la participació d’associacions locals: Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén amenitzaran la fira, el Club de Colombicultura l’Alcorense realitzarà exhibicions de coloms esportius, Amics del Parany i la Societat Ortinològica l’Alcorense exposaran fotografies, tècniques de caça tradicionals i recrearan un parany, l’Alcora Funghi realitzarà una exposició de bolets i la Colla Gegantera oferirà una desfilada i un taller de creació de ‘cabuts’. Durant tot el dia hi haurà activitats infantils: parc multiaventura, castells inflables, tallers de manualitats, etc.

A més de les fires, el diumenge 15 tindrà lloc el ‘IX Encuentro de Encaje de Bolillos’. Un esdeveniment organitzat per la ‘Asociación de Bolilleras La Alcorina’, en el qual participaran al voltant de 350 ‘bolilleras’ de les províncies de Castelló, Terol, Saragossa, Tarragona i València.

La trobada, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcora, la Diputació de Castelló i la Caixa Rural de la localitat, se celebrarà al carrer Camí Nord.