Tornar

Al-qüra Medieval baixa el teló amb gran èxit de participació

L’Alcora ha clausurat hui una nova edició d’Al-qüra Medieval i ho ha fet amb gran èxit de participació. Més de 5.000 persones han sigut testimonis de la volta de la capital de l’Alcalatén al segle XIII.

Representacions històriques, activitats infantils, dansarines àrabs, exhibicions d’esgrima, falconeria, pas de gremis, música medieval, degustació de beuratges… una completa programació i la implicació d’al voltant de 600 veïns, amb les regidories de Cultura i Mercats Tradicionals i l’associació Nous Pobladors al capdavant, han donat vida a unes jornades que han anat creixent fins a convertir-se en un dels esdeveniments de temàtica medieval més destacats de la província.

Cal recordar que l’Alcora s’ha preparat durant més d’un mes per a aquesta immersió històrica amb el cicle pre Al-qüra Medieval: tallers de costura i dansa medievals, xarrades de contextualització històrica, reunions organitzatives…

Donada l’elevada participació, a més de dinamitzar l’agenda cultural alcorina, l’esdeveniment s’ha convertit en un dels principals reclams turístics de la localitat, suposant un impacte molt positiu per a l’economia local (hostaleria, comerç…).

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l’encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem l’any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València. Després d’ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d’Al-qüra, es troben que l’Arif Sarraí de l’Alcalatén no s’ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l’espera d’una solució.