Tornar

Cevisama 2024: L’Alcora superarà en 2024 els 4 milions invertits en els seus polígons industrials

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, han presentat en Cevisama les actuacions que l’Ajuntament realitza des de 2019 i les previstes per a 2024

L’Alcora avança amb pas ferm en la millora i modernització dels seus polígons industrials.

L’Ajuntament ha aprofitat l’aparador que suposa Cevisama per a presentar els projectes que, amb la col·laboració de l’Ivace, realitza des de l’any 2019. Un acte que ha comptat amb la intervenció de l’alcalde, Samuel Falomir, i del regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, i que s’ha celebrat en l’estand de la Diputació de Castelló.

Falomir ha destacat que en 2024 s’aconseguirà una “xifra històrica” de més de 4 milions d’euros invertits en la dotació de noves infraestructures i servicis en les àrees industrials de la localitat.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat l’“aposta decidida” del Govern municipal en l’impuls de polítiques dirigides a “generar confiança i incentivar la inversió industrial a l’Alcora” amb la finalitat d’“estimular el creixement econòmic i la creació de llocs de treball”.

És necessari continuar invertint en la millora i modernització dels nostres polígons per tal d’afavorir el manteniment i el creixement de la indústria”, ha insistit Falomir.

Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica ha exposat els projectes previstos per a enguany, que es duran a terme en els polígons Foies Ferraes, Torreta i Santa, i ha posat en valor els avantatges que l’Alcora compte ja amb la seua primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM), impulsada l’any passat de la mà de l’empresa especialitzada GAIN.

Com ha informat Delgado, en les actuacions presentades a la convocatòria d’ajudes de l’Ivace de 2024 predominen els treballs de millora viària: habilitació de nous aparcaments i vials, carrers i voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants i pàrquing de camions.

Aquests projectes perseguixen també millorar el sanejament separatiu de les aigües residuals.

A més, destaca l’obra civil per a permetre l’arribada de servicis com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions, etc; la millora en el subministrament d’aigua i l’augment de cabal i pressió; la instal·lació de càmeres de vigilància connectades a la Policia Local, la millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables; la millora de la xarxa contra incendis; la millora de zones verdes i regeneració paisatgística dels polígons; la creació d’una ferramenta web o cens d’empreses, i la senyalització i identificació de carrers, la senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit i la instal·lació de directoris d’empreses i servicis.

Gràcies a comptar amb una EGM, s’ha pogut quintuplicar la quantia del projecte sol·licitat per a l’àrea de Torreta, que frega el milió d’euros (970.000 €). En els altres dos polígons, el pressupost de cada projecte ascendix a 187.500 €.

En paraules del responsable municipal de Promoció Econòmica, “aquest era un dels motius principals per a crear l’EGM: poder aconseguir més recursos per a la modernització de l’àrea industrial i oferir un entorn adequat a les nostres empreses industrials. Esperem que després d’aquest primer any amb EGM en Torreta, la resta d’empreses i àrees industrials del municipi vegen les bondats de sumar-se a aquest procés”.

És cert que encara queda molt per fer, però també és veritat que en aquests últims anys s’ha fet més que mai, amb una inversió històrica. Hem de seguir necessàriament per aquest camí, complint objectius i avançant de la mà de les nostres empreses”, ha conclòs Delgado.