Tornar

Consulta la programació del 8M – ‘Activa el teu mode igualtat’

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de l’Alcora ha preparat una campanya dirigida, principalment, a la joventut. En la mateixa, s’apel·la a la importància de tindre el ‘mode igualtat’ sempre activat. “Des de ben xicotets i xicotetes”, destaca la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons. Per això, “en totes les nostres campanyes impliquem els centres educatius perquè hi participen activament”.

Enguany, la programació s’ha iniciat amb un trivial gegant per la igualtat, en el qual ha participat l’alumnat dels col·legis alcorins. Amb ells i elles s’ha inaugurat també l’exposició ‘Dones inventores’, integrada per 24 sorprenents i desconegudes biografies de dones que van canviar el món a través dels seus invents. Romandrà fins al 3 de març a la Reial Fàbrica.

També a la Reial Fàbrica podrà visitar-se des del 4 fins al 10 de març altres dues exposicions: la del concurs de fotografia ‘Dia de la Dona 2024’ i la de microrelats impulsada per l’associació Dones Progressistes de l’Alcora. Els assistents a les mostres podran votar la seua fotografia i narració preferides.

Encara que està enfocada a la joventut, la campanya del 8M de l’Ajuntament de l’Alcora inclou també activitats per a les persones majors. Així, per exemple, el dimarts 5 de març se celebrarà la xarrada ‘Dones grans: Noves mirades’, una iniciativa organitzada per Centre Dona Sant Mateu, dirigida a les usuàries i usuaris del Centre de Dia de l’Alcora.

Per altra banda, Pons ha explicat que, des de la regidoria que encapçala, s’ha elaborat un vídeo protagonitzat per joves alcorines i alcorins, en el qual es promou la igualtat, l’apoderament femení, la diversitat i la inclusió, en general. A més, “la gravació d’aquesta peça audiovisual ens ha permés connectar amb la gent jove d’una manera molt especial i diferent”.

El vídeo ‘Activa tu modo igualdad’ s’estrenarà el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en una gala que tindrà lloc a les 19.30 hores a l’Auditori de la Caixa Rural i que comptarà amb la participació d’On! Danse, amb la performance ‘No quiero ser’, i l’actuació musical del grup ‘A Tempo’, entre altres sorpreses.

La programació finalitzarà el dissabte 16 de març amb l’escape room ‘La red invisible’ sobre assetjament i violència en les xarxes socials, dirigit a joves a partir de 12 anys. Tindrà lloc al Casal Jove de l’Alcora a les 18.00 hores.

Avançar cap a la igualtat real és cosa de tots i totes”, per això, Pons convida a tota la població a “participar en la campanya i a activar el seu mode igualtat les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”.