Tornar

El Museu de Ceràmica de l’Alcora tanca a l’estiu per obres

Durant els pròxims 2 mesos, el Museu de Ceràmica de l’Alcora romandrà tancat per obres de manteniment que afecten principalment l’estanquitat de la coberta de teula de l’edifici fundacional.

Amb aquestes obres es pretén millorar les condicions de conservació de les col·leccions exposades i afavorir també les condicions de les visites.

Les obres han suposat el tancament total de la planta baixa i el buidatge preventiu de la sala fundacional de la 2a planta, que alberga la col·lecció de terrisseria i part de la col·lecció de ceràmica contemporània.

Al mateix temps, l’equip tècnic del Museu aprofitarà per a realitzar una actualització de l’exposició permanent de ceràmica contemporània que, pràcticament, no ha tingut modificacions des de la inauguració de l’ampliació en 2012. Així, s’incorporaran al recorregut expositiu algunes de les obres ingressades en els últims anys, procedents del Concurs Internacional de Ceràmica que l’Alcora organitza des de 1981, i que en 2020 va celebrar la seua 40a edició.

Està previst que les obres acaben a la fi d’agost. Posteriorment es realitzarà el nou muntatge expositiu i es reobrirà al públic al llarg del mes de setembre.

Mentrestant, la Nau Forns de la Reial Fàbrica està oberta al públic de manera habitual des de l’1 de maig, i la Nau BIC, també a la Reial Fàbrica, acull durant l’estiu 3 exposicions temporals.