Tornar

En marxa la instal·lació de barracons per a l’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea

Des d’aquesta setmana ja pot visibilitzar-se l’imminent inici d’un projecte molt necessari i esperat: l’ampliació i rehabilitació de l’IES Ximén d’Urrea.

La Generalitat Valenciana està instal·lant en la campa de camions les aules prefabricades a les quals es traslladarà a l’alumnat mentre dure l’execució de les obres.

Es tracta d’una actuació finançada a través del Pla Edificant i adjudicada a l’empresa Levantina, Ingeniería y Construcción SL per un import de 5,1 milions d’euros.

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d’Educació, Ana Huguet, acompanyats pel director de l’IES, Carlos Campos, han visitat aquest matí el solar.

Tots dos han mostrat la seua satisfacció: “Després de molts anys d’espera, per fi es farà realitat una demanda històrica de la nostra localitat i de la nostra comarca, un projecte que servirà per a millorar notablement les instal·lacions de l’institut”, han manifestat. Cal recordar que el centre va ser inaugurat l’any 1983 i des de llavors no s’ha realitzat cap millora substancial.

Falomir ha explicat que aquesta actuació es es va perfilar després de diverses reunions amb la direcció del centre, que va realitzar un informe amb totes les necessitats.

El projecte contempla la construcció d’un nou edifici i la reforma de l’existent. Entre altres instal·lacions, comptarà amb sis noves aules, un taller de tecnologia, una aula de música, un nou gimnàs i cafeteria i un porxo de comunicació entre els diferents edificis del centre.

A més, l’edificació de nova planta, amb la disposició de noves aules, permetrà eliminar els elements prefabricats que en l’actualitat estan instal·lats en el centre.

Sobre els terminis, està previst que durant Setmana Santa i Pasqua es trasllade tot el material possible als barracons perquè l’alumnat puga començar allí les classes després de les vacances. Així, s’espera que a partir de maig puguen iniciar-se les obres de rehabilitació i ampliació de l’IES.