Tornar

En marxa la renovació urbana del carrer Madrid i paral·lels

En els últims anys, l’Ajuntament de l’Alcora està duent a terme la millora de la urbanització i infraestructures dels carrers del barri antic, dotant-les d’una nova pavimentació i renovant els seus serveis.

Dins d’aquesta línia s’emmarca la renovació urbana del carrer Madrid i paral·lels, unes obres que s’estan executant en l’actualitat i que han visitat aquest matí l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Urbanisme, Robert Tena.

Tots dos han assenyalat que aquesta actuació, que ascendeix a 109.400 euros, servirà per tal de “millorar notablement les condicions d’accessibilitat i mobilitat per als vianants”, cosa que el govern municipal considera una “prioritat absoluta”.

Entre les infraestructures projectades, es troben la renovació de la xarxa de proveïment i distribució d’aigua potable i del col·lector de sanejament i la pavimentació dels vials. Així mateix, el projecte contempla la millora de les escales, tant en accessibilitat com estèticament.

Descripció de les obres

Els treballs han començat amb la demolició del paviment existent i l’excavació del caixer per a aconseguir la profunditat necessària per a la nova secció del ferm.

Posteriorment, es realitzaran les excavacions de la rasa en les quals se situaran la canonada de proveïment i la de sanejament i el col·lector. S’executaran dos pous de registre en aquesta nova canonada, que substituiran als existents al carrer Barceloneta Baja.

Finalment es formarà el nou paviment mitjançant l’extensió d’una capa de formigó de 15 cm de grossària i es col·locarà la llamborda de formigó de color antracita en la calçada i groc en les zones per als vianants.

També se substituiran totes les tapes existents, tant de pous com d’arquetes.

Millora de les escales

En les escales del carrer Madrid es demolirà el paviment dels esglaons i es col·locarà pedra natural amb una franja de seguretat antilliscant i taulell ceràmic pintat a mà. També s’actuarà en les escales del primer carrer paral·lel per tal de millorar l’accessibilitat amb nous esglaons. En totes dues escales s’instal·laran baranes d’acer inoxidable.