Tornar

Falomir trasllada a la Generalitat la seua aposta per impulsar habitatge assequible i una residència per a la tercera edat

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, s’ha reunit aquest matí en la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge amb el secretari autonòmic del Sistema Sociosanitari, Emilio Argüeso, i la directora general d’Habitatge, Ana Isabel Caballer, per a abordar dos temes prioritaris per al Govern municipal: l’impuls d’habitatge a preus assequibles i la construcció d’una residència per a la tercera edat en la capital de l’Alcalatén.

Falomir, juntament amb els regidors Erik Torner (Joventut) i Tica Pons (Polítiques Inclusives i Tercera Edat), ha explicat els objectius, ha exposat els projectes i la situació en la qual es troba la localitat i ha demanat la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, l’alcalde ha agraït la predisposició de tots dos dirigents autonòmics a treballar conjuntament i a ajudar el consistori a fer realitat les dos iniciatives “tan necessàries i demandades pels alcorins i alcorines” i “afavorir, sobretot, a les persones més vulnerables”. En paraules de Falomir: “Entre administracions hem de recolzar-nos, especialment en aquests temes prioritaris per als nostres veïns i veïnes. Des de l’Ajuntament no pararem de treballar fins a aconseguir-lo”.

Així, ha explicat que “portem ja temps immersos en la cerca dels terrenys més adequats”.

Respecte a la ubicació de la residència, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament remena dues opcions, els terrenys situats en la carretera Circumval·lació (antiga fàbrica Plaza) i els terrenys que ocupa l’antiga fàbrica Sanchis, en el cas que, finalment, el consistori puga materialitzar la seua compra.

En el cas de la construcció d’habitatge assequible, el primer edil ha indicat que “estem mantenint reunions amb propietaris de diferents terrenys per a veure si podem arribar a un acord per a la seua adquisició».

Per a totes dues iniciatives, “la nostra meta és tindre definits els terrenys en 2024”.

Falomir ha valorat la reunió com “molt positiva” i espera “continuar avançant i treballant braç a braç, Ajuntament i Conselleria”.