Tornar

Festa de la Joventut, cursos de cinema i monitor de temps lliure… l’Alcora ofereix alternatives variades per als joves

El regidor de Joventut, Erik Torner, ha presentat aquest matí algunes de les pròximes activitats dirigides als joves de la localitat.

Festa de la Joventut

La Festa de la Joventut, que tindrà lloc el pròxim 24 de febrer a la Pista Jardí, és una de les més destacades. Es tracta d’una celebració dirigida a joves d’entre 12 i 16 anys amb la qual es pretén “fomentar una relació sana entre els joves de la nostra localitat, compartint un espai comú i treballant cooperativament en les diferents iniciatives programades” en una jornada que es desenvoluparà des de les 16 fins a les 00.00 hores.

El recinte es dividirà per espais i en ells es duran a terme activitats molt variades: culturals, lúdiques, culinàries, socials…

En la roda de premsa celebrada en la sala d’actes de les Noves Dependències Municipals, Torner ha destacat l’aposta per crear consciència de temes socials que “ens afecten a tots i totes, també als joves”. L’estació social comptarà amb la col·laboració d’associacions com ara “Dones Progressistes de l’Alcora”. A més, en aquest punt s’informarà sobre les diferents activitats i la programació del Casal Jove i es realitzarà una consulta als joves per tal de conéixer les seues inquietuds, gustos, suggeriments i propostes.

Una vegada acabades les activitats, “també tindran l’ocasió de compartir moments de diversió i convivència amb el sopar de germanor i la posterior discomòbil”. Durant la celebració d’aquesta, els participants podran canviar els tiquets aconseguits durant la vesprada per begudes no alcohòliques.

El regidor ha volgut donar les gràcies a les diferents associacions culturals de l’Acora que participaran en la festa i aproximaran als joves la cultura i tradicions locals.

Curs de cinema

Una altra de les activitats presentades per Torner ha sigut el curs de cinema, dirigit a joves d’entre 12 i 18 anys, que se celebrarà els dimecres de març i abril al Casal Jove. Un projecte que tractarà d’acostar als més joves el món del cinema.

Durant les huit sessions de duració, els participants coneixeran tots els passos que cal seguir per a realitzar un producte audiovisual, concretament, un curtmetratge. “Des de decidir la temàtica del projecte, passant per descobrir les àrees de maquillatge, so, il·luminació, música, redacció del guió, interpretació… fins a acabar l’últim dia amb la gravació del curtmetratge”.

El projecte, dirigit per Sonia Alonso, guionista i directora, té com a objectius principals “crear una producció audiovisual de manera col·lectiva, fomentar l’aprenentatge col·laboratiu i el treball en equip i potenciar la creativitat dels joves”.

Curs de monitor/a de temps lliure

La tercera activitat presentada per Torner és un curs de monitor/a de temps lliure, que es durà a terme del 16 de març al 22 de juny al Casal Jove, els dissabtes de 9.00 a 17.00 h.

Es tracta d’un curs oficial i intensiu -150 hores lectives i 160 hores de pràctiques- amb accés a borsa de treball, amb el qual els participants obtindran el títol oficial expedit per l’IVAJ de monitor de temps lliure.

Amb aquestes iniciatives es pretén dinamitzar el Casal Jove, aprofitar aquest espai municipal per a presentar una oferta variada on es combinen activitats d’oci, educatives, culturals i de formació”, ha subratllat el responsable municipal de Joventut per a concloure la roda de premsa.