Tornar

L’Ajuntament aconseguix 265.000 euros d’ajudes europees per a optimitzar la gestió de residus

L’Ajuntament de l’Alcora es beneficiarà d’una ajuda de 265.000 euros en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per les Unió Europea- Next Generation.

Una subvenció amb la qual es finançarà pràcticament el 90% del projecte plantejat pel consistori per tal de millorar la gestió dels residus, tal com ha anunciat l’alcalde i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Samuel Falomir.

L’objectiu és l’execució de projectes per a implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus, i la millora de les existents. Concretament, l’Ajuntament contempla dues actuacions.

D’una banda, la compra de contenidors, bústies comunitàries i bosses compostables per a domicilis i grans generadors (comerços…) amb una inversió de 155.047, 61 € que preveu realitzar-se en l’últim trimestre de 2024.

La segona acció consistirà en la posada en marxa d’una campanya per a informar i sensibilitzar a la població sobre la importància de dur a terme la recollida selectiva.

Falomir ha manifestat la seua satisfacció per l’obtenció d’aquesta ajuda que servirà per a “sumar en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la millora de la gestió de residus en el nostre municipi”, ja que “es facilitarà als veïns i veïnes la separació de bioresidus i se’ls informarà per a involucrar-los en matèria de reciclatge”.