Tornar

L’Ajuntament informa els veïns sobre el nou model de gestió de residus municipals

L’Ajuntament de l’Alcora ha celebrat hui la primera xarrada informativa per a explicar a la ciutadania, concretament als veïns i veïnes del barri de Sant Jaume o camp de futbol, el nou model de gestió de residus municipals.

Cal recordar que el consistori realitzarà una implantació progressiva de la recollida selectiva dels residus orgànics i resta als domicilis, començant per aquesta zona de la localitat el pròxim 6 de maig.

“Es tracta d’un sistema que apropa el servei a les famílies i facilita una millor separació de residus”, ha destacat l’alcalde.

Sobre aquest tema, Samuel Falomir ha recordat que a l’Alcora només se separen el 8,7% de residus municipals, “molt per davall de la mitjana nacional del 22,2% i lluny dels objectius establits per la legislació vigent”.

D’aquesta manera, “per a aconseguir els objectius de reducció de residus i rebaixar la taxa de fem que la llei obligarà a pagar a la ciutadania a partir de 2025, és necessari replantejar el sistema de recollida municipal i un canvi d’hàbits on la implicació i col·laboració de tot el veïnat serà essencial”.

En l’acte, celebrat en el saló d’actes de l’Ajuntament, els assistents -més d’un centenar- han pogut resoldre els seus dubtes i exposar les seues opinions.

Les següents xarrades informatives, dirigides també als residents en la zona on s’iniciarà el projecte, tindran lloc el dimecres 24 d’abril, a les 17.30 hores, i el dijous 2 de maig, a les 19.00 hores.

“En tot canvi, la informació és fonamental, per això hem posat en marxa una campanya de

comunicació i sensibilització per tal d’aclarir tots els dubtes i explicar molt bé, detalladament, el nou sistema i la necessitat d’aquest canvi”.

Una altra de les accions consistirà en què l’Ajuntament proporcionarà a cada família dos poals on depositar els residus per a facilitar la separació en els domicilis. El repartiment del material es realitzarà a la plaça Serreries els dies 25, 26 i 27 d’abril.

Durant els dies més pròxims al canvi, es disposarà d’una persona d’educació ambiental a peu de carrer per a solucionar dubtes o qüestions. A més, s’habilitarà un telèfon i un correu electrònic d’informació ciutadana.