Tornar

L’Ajuntament reserva 600.000 € per a la compra de terrenys destinats a ‘VPO’

L’objectiu: facilitar l’accés a l’habitatge i l’emancipació dels joves, donant resposta a una de les problemàtiques actuals de la població

L’Ajuntament de l’Alcora continua avançant en la confecció del seu pressupost per a 2024. Uns comptes que rondaran els 24,8 milions d’euros i que el Govern municipal té previst aprovar abans que finalitze l’any.

Samuel Falomir, alcalde de la localitat, ha avançat que s’ha reservat una partida de 600.000 euros destinada a la compra de terrenys per a la construcció de ‘VPO’.

Es tracta de la primera mesura que adoptarà l’Ajuntament per tal de facilitar l’accés a l’habitatge en la localitat. En paraules del regidor d’Habitatge, Erik Torner, “d’aquesta manera, activarem un dels nostres objectius prioritaris, que és també un dels projectes d’interés social més importants de la legislatura”.

Sobre aquest tema, ha recordat que l’Alcora ha creat una regidoria específica per a reforçar aquesta àrea i fer front a destacats reptes com són, precisament, la construcció d’habitatge protegit i el foment de la rehabilitació, entre altres.

Cal ressaltar que fa quasi 20 anys que no construeixen habitatges protegits en la capital de l’Alcalatén, els últims es van dur a terme en 2005.

Conscients de la problemàtica, creiem que és necessari prendre cartes en l’assumpte perquè, sobretot joves i col·lectius vulnerables, puguen optar a un habitatge digne a l’Alcora a preus assequibles”. Torner, que també és regidor de Joventut, ha afegit que “utilitzarem totes les eines que tenim al nostre abast per a donar resposta a aquesta necessitat i que els joves puguen emancipar-se al nostre poble”.

La finalitat -ha indicat- és disposar dels terrenys per a gestionar la construcció de ‘VPO’. Quant a la ubicació, el regidor ha indicat que s’estan estudiant diferents possibilitats.