Tornar

L’Ajuntament signa un conveni per a donar suport a l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora

Falomir ha destacat que “l’ESCAL és la Universitat de la Ceràmica, un centre de referència en educació superior ceràmica en l’àmbit nacional i internacional i un orgull per al nostre poble”

L’Ajuntament de l’Alcora ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Superior de Ceràmica per un import de 12.000 euros.

L’objectiu principal, com ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, és “donar suport a l’ESCAL, centre de referència en educació superior ceràmica, i satisfer el nostre objectiu comú de fomentar la cultura, mitjançant la realització de projectes lligats al món de la ceràmica, en qualsevol dels seus vessants (enclavament històric, objectes i processos de ceràmica artística i de ceràmica industrial…) tant en l’àmbit nacional com internacional”. Amb aquest conveni, “pretenem, a més, promoure i defensar la identitat social, patrimonial i el llegat històric de l’Alcora”.

Cal ressaltar que l’ESCAL impulsa nombroses iniciatives de promoció cultural al llarg de l’any, com són: la Jornada Cultural “Dia de la Dona”, les Jornades Artístiques Culturals Internacionals, les Jornades de Portes Obertes i exposició d’obres de l’alumnat i la Jornada Cultural de Disseny i Ceràmica.

Recentment, totes dues entitats van mantindre una reunió de treball per a tractar projectes conjunts de futur, una trobada a la qual van assistir l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, les regidores d’Educació i Comerç, Ana Huguet i Amparo Segura, respectivament, i el director de l’Escola, Isaac Nebot, entre altres membres de l’equip directiu.

És un honor i un orgull per a l’Alcora comptar amb un centre modèlic com és l’ESCAL, que forma professionals altament qualificats, posa a la disposició de l’alumnat l’última tecnologia i proporciona una relació directa amb l’entramat industrial ceràmic” ha destacat Falomir.

La Universitat de la Ceràmica

L’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora és una garantia de futur, ja que pràcticament el 100% del seu alumnat ha trobat treball.

Els Estudis Superiors en Ceràmica, equivalents a Grau Universitari, doten a l’alumnat d’un coneixement integral del procés ceràmic, adaptat al sector socioeconòmic en el qual ens trobem.

El coneixement d’aspectes artístics, científics, tècnics i de disseny, permet un coneixement general de tot el procés productiu i de generació d’idees.

A més, l’ESCAL és l’únic centre d’educació superior que disposa de la tecnologia de decoració digital en ceràmica, la qual cosa ha permés amb la seua integració en els plans d’estudis, que tot l’alumnat tinga accés a conéixer de primera mà aquest procés tant des d’un punt de vista tècnic com de disseny i desenvolupament, tan demandat en el sector productiu industrial.