Tornar

L’Alcora aconseguix una subvenció del Govern central pel seu compromís amb el benestar animal

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2023 ha concedit a l’Ajuntament l’Alcora una subvenció de 29.114,81 euros per a millorar i impulsar el control poblacional de colònies felines.

Només 2 municipis de la província, la capital de l’Alcalatén i Caudiel, i 60 de tot el país, han sigut beneficiaris d’aquestes ajudes per complir amb els requisits exigits en matèria de protecció i benestar animal. Entre ells, disposar d’un programa de gestió ètica ja establit.

Voluntariat

A més de la implicació i el treball de l’Ajuntament en els últims anys, la regidora de Protecció i Benestar Animal, Tica Pons, ha volgut agrair i posar en valor la “gran labor” de les persones voluntàries i d’ADAA (Associació per a la Defensa dels Animals de l’Alcora), un treball que qualifica de “indispensable” per a la consecució de la subvenció.

És una feina encomiable i totalment altruista que realitzen des de fa molts anys. Han identificat les colònies felines, ens han facilitat tota la informació, han portat un seguiment de la salut de cada colònia, s’han preocupat pels seus integrants, dedicant molt del seu temps a ells, cada dia… tot això ha permés que tinguem unes colònies controlades i saludables”.

Objectius de les subvencions

La finalitat d’aquestes subvencions és fomentar el desenvolupament de plans i projectes que contribuïsquen a impulsar el control poblacional de colònies felines mitjançant el mètode ètic de captura, esterilització i retorn (CER), facilitar la disminució dels riscos d’extensió de malalties per aquestes, millorar les condicions de vida i alimentació dels animals que las componen, així com la formació o conscienciació sobre aquest tema.

Tica Pons ha avançat algunes de les accions concretes que desenvoluparà el consistori mitjançant aquesta subvenció: cirurgies d’esterilització, implantació de microxips, desparasitatcions, vacunació, atenció de gats comunitaris que estiguen malalts o necessiten intervenció veterinària, reparació de nous iglús de vidre per a convertir-los en refugis per a gats, compra de pinso, xarrades informatives, material divulgatiu i senyals de colònies felines, cursos de formació…

Hui dia, les poblacions de gats al carrer constituïxen un dels assumptes emergents en l’àmbit de la gestió municipal i de la protecció animal en tot el territori nacional.

En aquest sentit, Pons ha recordat que “la responsabilitat de gestió, cura i salvaguarda de les colònies felines en els termes on residixen és de les Administracions Locals”.

Les regidora ha ressaltat que a l’Alcora “portem anys gestionant de manera ètica les colònies felines mitjançant el mètode CER”

Solucions

La necessitat d’escometre aquests plans de gestió ètica de les colònies felines pretén donar solució a tres grans problemes: la salut i el benestar dels gats ferals; els conflictes veïnals pels sorolls i molèsties de gats no esterilitzats, els marcatges i les invasions de les seues propietats; i problemes d’insalubritat pública per la mala praxi en l’alimentació i cura dels gats.