Tornar

Adjudicat el primer projecte de la futura Casa de la Cultura: rehabilitació de l’edifici i biblioteca

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat a l’empresa Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas, SA (CLEOP) per un import d’1.206.543,66 euros la rehabilitació de l’antiga seu de La Muy Noble per a construir la nova biblioteca municipal.

Es tracta d’un dels projectes més ambiciosos plantejats per l’equip de govern per als pròxims anys: la Casa de la Cultura.

Cal recordar que el consistori ha aconseguit una subvenció de 624.385,73 euros de fons europeus, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a aquest primer projecte de la Casa de la Cultura.

Si no hi ha cap contratemps, a la fi de l’any que ve l’Alcora tindrà llista la seua nova biblioteca, les obres de la qual està previst que comencen en el pròxim mes de desembre.

Entre els objectius de l’actuació, destaquen, dotar a la biblioteca dels equipaments necessaris per a oferir a la població un espai adequat per a la lectura i l’estudi i posar en valor el passat històric d’aquest edifici tan significatiu mitjançant una actuació integral que promoga el respecte pel patrimoni històric.

Comptarà amb dues plantes i estarà integrada per: espai d’informació, sala de lectura, sala d’estudi, biblioteca infantil, sala d’ordinadors, hemeroteca, cabines de treball, depòsit, arxiu històric, espai plurifuncional, magatzem, lavabos…

El projecte persegueix també servir d’exemple en l’àmbit de l’eficiència energètica, convertint-se en edifici singular de consum quasi nul, aportar un nou punt d’interés, tant en les rutes turístiques de l’Alcora com en els llocs de valor cultural i identitari dels alcorins i alcorines, i articular i regenerar l’entorn urbà immediat.

A més de millorar la biblioteca, servirà per a solucionar el problema d’espai que té ara l’Escola de Música, ja que passarà a situar-se a la Casa de la Cultura, que a més comptarà amb un local d’assaig i de concerts per a la banda de música.

També albergarà un auditori amb capacitat per a 500 persones, que permetrà ampliar i enriquir l’oferta cultural que s’ofereix a la població, l’Escola Oficial d’Idiomes, els tallers de l’Escola per a Persones Adultes, cafeteria, oficines municipals i un espai d’interpretació.