Tornar

L’Alcora adjudica un projecte per a millorar l’eficiència energètica en 6 sectors de l’enllumenat públic

L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 200.000 euros de l’Ivace per a aquesta actuació

Millorar l’eficiència energètica en l’enllumenat públic és l’objectiu del projecte que l’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat recentment a Instal·lacions Elèctriques Cervera. Concretament, s’executarà en sis sectors de la localitat: Moreral, Urbanització Sant Cristòfol núm. 1, 2 i 3, polígon Copla i Camí Ermita de Sant Vicent.

L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 200.000 euros de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) per a dur a terme els treballs, que consistiran en la substitució de les lluminàries de baixa eficiència existents en aquests sectors d’enllumenat, com són les lluminàries de VSAP i les de descàrrega CPO, per unes noves de tecnologia LED dotades de sistemes de gestió per a potenciar al màxim l’eficiència.

S’utilitzaran diferents models, adequant-se a les necessitats luminotècniques de cada sector per tal d’aconseguir una uniformitat adequada en la via pública.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha destacat que “es tracta de continuar treballant en la política d’inversió en matèria d’il·luminació pública i eficiència. Amb un triple objectiu: oferir major qualitat d’il·luminació als nostres carrers, millorar l’estalvi energètic i reduir les emissions de CO₂”, ja que les lluminàries de tecnologia Led tenen una vida útil més llarga, són més eficients energèticament i permeten una regulació instantània del flux lumínic.

El primer edil ha recordat que, en els últims anys, l’Ajuntament ha impulsat “nombrosos projectes” d’eficiència energètica, a través dels quals s’han anat substituint les antigues lluminàries de “gran part” de l’enllumenat públic de la població per altres de tipus Led.