Tornar

L’Ajuntament aposta per la intel·ligència artificial per a millorar l’atenció a la ciutadania

L’Ajuntament implantarà un bot que li permetrà guanyar en eficiència, tant en els servicis que presta a la ciutadania, com en el funcionament intern

L’assistent resoldrà dubtes i necessitats dels usuaris de manera immediata durant 24 hores al dia, 365 dies a l’any

*****

L’Alcora s’avançarà en l’aplicació de la intel·ligència artificial amb la finalitat d’ajudar a la ciutadania, millorant l’atenció i facilitant-li els tràmits.

Així, l’Ajuntament està treballant per a la posada en marxa, previsiblement aquest estiu, d’un bot conversacional, una ferramenta tecnològica pionera que respondrà preguntes freqüents i brindarà informació útil.

Aquesta iniciativa ens permetrà guanyar en eficiència, tant en els serveis que prestem als veïns i veïnes, com en el funcionament intern”, ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado.

L’assistent virtual, que s’integrarà en el canal web, comptarà amb una metodologia conversacional que combinarà el treball coordinat de programadors i lingüistes computacionals.

Els principals objectius dins d’aquest projecte són: resoldre dubtes i necessitats dels usuaris de manera immediata durant 24 hores al dia, 365 dies a l’any; detectar les seues inquietuds; contribuir a desembossar els recursos destinats a l’atenció al ciutadà, resolent gran part de les consultes entrants; optimitzar el temps de les persones encarregades de l’atenció ciutadana per a poder dedicar-ho a les consultes/situacions més complexes, de manera que el bot conteste a les qüestions més repetitives; i augmentar el nivell de digitalització de l’Ajuntament i l’automatització dels diferents processos.

L’assistent per a la web de l’Ajuntament, i tots els seus continguts, estaran disponibles en valencià i castellà.

El bot observarà totes les normatives quant a protecció de dades segons legislació espanyola/comunitària. Concorde a la normativa actual, l’assistent sol·licitarà l’acceptació de la política de privacitat abans d’iniciar la conversa.

El sistema disposarà d’un panell o quadre de comandament a mode de ‘reporting’, de manera que es podrà revisar tota la gestió a nivell de resum i també es podrà veure el detall de cadascuna de les converses.