Tornar

L’Alcora avança en la modernització de les seues àrees industrials amb la contractació de GAIN per a constituir la primera EGM

La Torreta serà el primer polígon del municipi a comptar amb una Entitat de Gestió i Modernització. La finalitat és crear aquesta figura en tots els polígons

L’Ajuntament de l’Alcora ha iniciat la legislatura amb un compromís encara més ferm si cap amb el desenvolupament i la modernització de les seues àrees industrials contractant l’empresa Gestió d’Àrees Industrials (GAIN) per a constituir la primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del municipi en el polígon industrial de la Torreta.

Es tracta d’un contracte d’assistència tècnica per a l’elaboració de la documentació tècnica, administrativa i gestió amb indústries per a la implantació de l’EGM. Cal recordar que aquesta figura va ser creada arran de l’aprovació de la llei autonòmica 14/2018 de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials, que ja ha impulsat la constitució de 21 EGM en la Comunitat, set d’elles a la província de Castelló.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, ha explicat que, a més de convertir La Torreta en un polígon “més modern, cohesionat i més ben dotat”, la creació de l’EGM permetrà “atraure més inversions i obrir les portes a plans d’ajudes i de competitivitat empresarial”.

Aquest és un “primer pas”, ja que, “tenint en compte els nombrosos beneficis, la finalitat és constituir una Entitat de Gestió i Modernització en cadascun dels polígons de l’Alcora”.

Delgado ha posat en valor la trajectòria i experiència de GAIN, destacant que el contracte subscrit amb l’empresa suposa “una mostra més del paper proactiu de l’Ajuntament en la dinamització del sector industrial, motor de la nostra economia, afavorint una millor gestió, modernització i promoció dels polígons perquè oferisquen la màxima competitivitat”. Per a això, “és fonamental treballar de manera conjunta amb les indústries i aconseguir un flux constant de comunicació per a intercanviar idees, suggeriments, etc.”.

El termini per a executar el contracte és de quatre mesos, per la qual cosa està previst que la primera EGM de l’Alcora estiga constituïda abans que acabe 2023, la qual cosa permetrà, entre altres avantatges per a l’àrea industrial, poder comptar amb una figura jurídica en la qual tinguen representació totes les persones propietàries del polígon, a més de l’administració, millorant així, considerablement, la coordinació públic-privada darrere de la modernització de les infraestructures i serveis de la Torreta.

Un altre dels avantatges de la constitució de l’EGM és que la línia d’ajudes de l’IVACE per a àrees industrials diferència entre polígons que tenen constituïda una entitat d’aquest tipus i els que no. En els primers, les ajudes que sol·liciten els Ajuntaments per a poder invertir en aquestes àrees industrials poden aconseguir el milió d’euros, mentre que a la resta li correspondrien, com a màxim, 200.000 euros.

En definitiva, amb l’adjudicació d’aquest contracte, l’Alcora fa un “pas ferm” en l’aposta per la indústria del municipi, impulsant l’entitat encarregada de coordinar un Pla d’Actuació que canalitzarà les demandes dels propietaris amb les inversions previstes per l’administració, prioritzant les vertaderes necessitats dels usuaris de les zones industrials i optimitzant els recursos disponibles.

Sobre GAIN

GAIN és la primera empresa de la Comunitat Valenciana especialitzada en la gestió d’àrees industrials. Constituïda en 2019 com S.L. però amb sis anys previs d’experiència per part de la seua fundadora, Romina Moya, en el sector, GAIN ha dirigit la constitució de sis EGM, que actualment gestiona, i està immersa en el procés de creació d’altres tres. A més, gestiona tres associacions empresarials en algunes de les zones industrials més importants de la Comunitat: Almussafes, Riba-roja o la pròpia ciutat de València.

La seua experiència en el sector li ha permés llançar al mercat un programari de gestió creat exclusivament per al treball en àrees industrials a més d’un curs en línia on es formen tantm a autònoms que busquen en aquest sector un futur prometedor com a tècnics municipals que volen posar en marxa els processos necessaris per a millorar els polígons dels seus municipis.