Tornar

Comença el repartiment de poals per a la prova pilot de la recollida de residus porta a porta

L’Ajuntament de l’Alcora ha començat el repartiment dels poals als veïns del barri de Sant Jaume, on el pròxim 6 de maig començarà la implantació progressiva de la recollida de residus porta a porta.

Les jornades de repartiment es duran a terme a la plaça del carrer Serreries els dies: dijous 25 d’abril, de 16 a 20 hores; divendres 26 d’abril, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores; i dissabte 27 d’abril, de 10 a 14 hores.

Els poals són el material necessari per a participar en la recollida selectiva porta a porta”, ha recordat l’alcalde, Samuel Falomir.

Es repartiran dos poals marrons a cada família, un més xicotet i airejat per a separar la fracció orgànica a casa i un altre més gran per a traure al carrer amb una bossa dins.

Aniran identificats amb un codi informàtic, que es vincularà amb l’usuari del poal mitjançant una App. “Això permetrà fer un seguiment del sistema de recollida, avaluar-lo i adaptar-lo i també serveix per a identificar als usuaris que no fan un ús correcte del sistema o que necessiten més informació sobre el servici”.

Aquest seguiment podrà consultar-lo el veïnat accedint a l’àrea privada de l’aplicació mòbil vinculada al sistema.

En el moment de recollida dels cubs es podrà informar si es necessita accés a l’àrea d’aportació, que és el punt per a depositar residus amb accés controlat. S’han combinat diferents horaris per a facilitar l’accés a tota la ciutadania.

Falomir ha insistit que “després de molt de temps d’estudi, aquest és el model que considerem més efectiu, per raons ambientals i econòmiques”.

I és que, d’una banda “és el model amb el qual més i millor es recicla, la qual cosa permet estalviar matèries primeres, energia, aigua i reduir les emissions d’efecte d’hivernacle. Si no reduïm els residus que portem a l’abocador, en pocs anys s’hauran de fer nous abocadors, amb els forts impactes ambientals que això suposaria”.

I d’altra banda, “reciclar més farà que la taxa que hauran de pagar els veïns a partir de 2025, per llei, siga més baixa. Reciclar més per a pagar menys, seria l’objectiu”.

No volem imposar res. El que busquem és anar de la mà dels veïns en aquest procés, per això estem fent una campanya informativa i de sensibilització i començarem fent una prova en un barri de l’Alcora per a veure com funciona, corregir fallades, i determinar si és viable”, ha conclòs l’alcalde.