Tornar

L’Alcora celebra la II Setmana de la Salut Mental

La II Setmana de la Salut Mental comptarà amb la participació de destacats professionals i col·lectius experts en la matèria i se celebrarà del 18 al 22 de setembre

Després de l’èxit de la primera edició, l’Ajuntament de l’Alcora ha organitzat la II Setmana de la Salut Mental, una iniciativa organitzada des de l’àrea de Serveis Socials amb la qual es vol “conscienciar a la població a través d’una àmplia programació d’activitats sobre la importància de cuidar la salut mental com a part vital del nostre benestar i també acabar amb els prejudicis existents sobre les persones amb malalties mentals”.

Així ho ha expressat la regidora al de Polítiques Inclusives, Tica Pons, qui ha volgut recalcar que “donar major visibilitat als problemes de salut mental ha suposat un impuls perquè moltes persones deixen de patir-los en silenci i facen el pas per a reconéixer-los i buscar ajuda. És fonamental conéixer les eines, tant per a previndre com per a actuar enfront de les malalties mentals”. En aquestes qüestions,“el compromís de l’Ajuntament és màxim”, ha manifestat la regidora.

Pons ha avançat que les jornades s’inauguraran el dilluns 18, a càrrec de l’alcalde, Samuel Falomir, i es desenvoluparan fins al 22 de setembre. Comptaran amb la participació de destacats professionals i col·lectius experts en la matèria, que abordaran, entre altres temes: trastorns mentals més comuns, trastorns mentals en la infància i l’adolescència, el trastorn límit de la personalitat, els trastorns de la conducta alimentària, la prevenció i el tractament de les drogodependències i altres conductes addictives, la salut mental i la intel·ligència emocional, el suïcidi en el dany cerebral adquirit i altres malalties neurològiques, etc.

Els actes tindran lloc en els salons d’actes de l’Ajuntament i de les Noves Dependències Municipals.