Tornar

L’Alcora crea una Comissió Promotora per a impulsar la seua primera EGM i modernitzar els seus polígons

L’Ajuntament de l’Alcora i l’empresa Gestió d’Àrees Industrials (GAIN) s’han reunit amb els propietaris de les parcel·les de La Torreta per a informar-los sobre el projecte de constitució d’una Entitat de Gestió i Modernització en aquest polígon industrial, que seria la primera del municipi.

En la reunió, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Samuel Falomir, el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado i la directora general de GAIN, Romina Moya, a més de personal tècnic, s’ha destacat els avantatges de les EGM per a millorar els serveis, la gestió i l’arribada d’inversions als polígons industrials.

Després de la presentació, s’ha obtingut el suport suficient per part dels propietaris per a la creació de la Comissió Promotora, per la qual cosa aquesta ha quedat constituïda.

Els pròxim passos són acabar de preparar el projecte definitiu per a presentar-li’l als propietaris, que passe pel Ple de l’Ajuntament i procedir a recollir els vots favorables per a la creació de l’EGM.

Cal recordar que l’Ajuntament va adjudicar a GAIN el contracte d’assistència tècnica per a l’elaboració de la documentació tècnica, administrativa i gestió amb indústries per a la implantació d’aquesta EGM. Una figura que va ser creada arran de l’aprovació de la llei autonòmica 14/2018 de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials, que ja ha impulsat la constitució de 21 EGM a la Comunitat, set d’elles a la província de Castelló.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, ha explicat que, a més de convertir La Torreta en un polígon “més modern, cohesionat i més ben dotat”, la creació de l’EGM permetrà “atraure més inversions i obrir les portes a plans d’ajudes i de competitivitat empresarial”.

Aquest és un “primer pas”, ja que, “tenint en compte els nombrosos beneficis, la finalitat és constituir una Entitat de Gestió i Modernització en cadascun dels polígons de l’Alcora”.

Delgado ha posat en valor el “paper proactiu de l’Ajuntament en la dinamització del sector industrial, motor de la nostra economia, afavorint una millor gestió, modernització i promoció dels polígons perquè oferisquen la màxima competitivitat”. Per a això, “és fonamental treballar de manera conjunta amb les indústries i aconseguir un flux constant de comunicació per a intercanviar idees, suggeriments, etc.”.

El termini per a executar el contracte és de quatre mesos, per la qual cosa està previst que la primera EGM de l’Alcora estiga constituïda abans que acabe 2023, la qual cosa permetrà, entre altres avantatges per a l’àrea industrial, poder comptar amb una figura jurídica en la qual tinguen representació totes les persones propietàries del polígon, a més de l’administració, millorant així, considerablement, la coordinació públic-privada darrere de la modernització de les infraestructures i serveis de la Torreta.

Una altra dels avantatges de la constitució de l’EGM és que la línia d’ajudes de l’IVACE per a àrees industrials diferència entre polígons que tenen constituïda una entitat d’aquest tipus i els que no. En els primers, les ajudes que sol·liciten els Ajuntaments per a poder invertir en aquestes àrees industrials poden arribar al milió d’euros, mentre que a la resta li correspondrien, com a màxim, 200.000 euros.