Tornar

L’Alcora fomenta la tinença responsable d’animals amb la IV Fira de l’Adopció

Se celebrarà el 5 de novembre al parc Germanes Ferrer Bou amb un complet programa d’activitats

Desfilades de gossos en adopció, paradetes solidàries d’associacions, tallers infantils, inflables, sortejos, tómbola… Amb aquest complet programa es presenta la IV Fira de l’Adopció de l’Alcora, que se celebrarà el diumenge 5 de novembre al parc Germanes Ferrer Bou, de 10.00 a 18.00 hores.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’associació protectora Huellas Callejeras, amb la col·laboració de l’Ajuntament, amb l’objectiu de donar visibilitat als gossos i gats que es troben buscant una llar on poder ser un membre més de la família.

És una ocasió idònia perquè les persones que estan pensant a tindre una mascota comproven els avantatges de l’adopció i interactuen amb algunes d’elles”, ha explicat la regidora de Protecció i Benestar Animal, Tica Pons. Així mateix, i atés que en la trobada es donaran cita diverses protectores, els qui acudisquen podran conéixer “la gran labor que realitzen aquestes entitats per un món millor i més just també per als animals”.

Les protectores participants són: Huellas Callejeras, ADAA (Associació per a la Defensa dels Animals de l’Alcora), Salvando Vidas Unidas Castellón, Colonias Felinas Rafelbunyol, La Morada Animalista, ResCat & Dog, Quatre Patetes Betxí, Latido Animal Borriol i Gats sense Sostre.

La fira s’emmarca dins de les accions que l’Ajuntament està duent a terme en matèria de protecció i benestar animal i que suposen un “gran avanç” en la lluita de l’Alcora contra l’abandó, el maltractament i el sacrifici d’animals. Per a Pons “la protecció i defensa animal és un indicador de progrés en una societat desenvolupada, solidària i justa com ha de ser la nostra”.

Cal destacar que la capital de l’Alcalatén va ser el primer municipi de la província, i un dels primers de la Comunitat Valenciana, a adjudicar a una associació protectora el servei de recollida, trasllat, custòdia manteniment i gestió de les adopcions d’animals de companyia abandonats, perduts o decomissats.

Des que Huellas Callejeras es va fer càrrec d’aquest servei, al maig de 2021, s’han rescatat 240 animals abandonats o perduts en el terme de l’Alcora: 161 gossos, 77 gats, 1 furó i 1 conill.

Del total d’animals rescatats, 89 han sigut adoptats (59 gossos, 28 gats, 1 furó i 1 conill) i 53 (35 gossos i 18 gats) s’han retornat als seus responsables legals.

L’objectiu principal és “assegurar el màxim nivell de protecció i benestar, oferint un servei que garantisca el ràpid acolliment dels animals perduts o abandonats a l’Alcora, així com la seua atenció integral en un centre d’acolliment fins que els responsables legals els recuperen o puguen ser adoptats”, ha conclòs Pons.