Tornar

L’exposició ‘Pintor Ferrer, 14. Les històries que amaga un edifici’ es pot visitar fins al 28 de gener

Pot visitar-se fins al 28 de gener a la Nau dels Forns de la Reial Fàbrica

L’exposició desvela alguns fets, fins ara desconeguts, com la presència d’un refugi de la Guerra Civil

Després de més de 100 anys d’històries i incògnites, períodes alterns d’abandó i de producció, l’edifici situat al carrer Pintor Ferrer, número 14, trenca el seu silenci per a continuar construint el seu relat.

L’Alcora ha inaugurat l’exposició ‘Pintor Ferrer, 14. Les històries que amaga un edifici’, que pot visitar-se fins al 28 de gener a la Nau dels Forns de la Reial Fàbrica.

Es tracta d’un edifici construït en 1910 com a indústria tèxtil, que va albergar també dues fàbriques taulelleres i una reconeguda empresa de ceràmica artística.

Les peces de punt de Manuel Ruiz, les tovalles de Severino Ramos, els taulells de La Esmeralda o AFA i les peces de La Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora van nàixer baix el seu sostre. Després de més d’un segle, la memòria d’aquestes empreses i dels seus treballadors roman gravada en aquesta construcció, que pretén convertir-se en la llar de la cultura alcorina.

L’exposició desvela alguns fets, fins ara desconeguts, com la presència d’un refugi de la Guerra Civil o l’existència d’un projecte per convertir les instal·lacions en un saló de cine. Altres dels seus misteris romanen en secret en el record de la població, que trobarà en aquesta exposició l’oportunitat de completar la història de l’edifici.