Tornar

L’Alcora organitza la seua primera fira d’adopció d’animals (dissabte 22 de gener, parc Germanes Ferrer Bou)

“Obri una porta i regala’ns un somni”. És el missatge que ens traslladen els nostres amics peluts Alcor, Tell, Dover, Rufus, Fresh, Pops, Dante… entre molts altres, protagonistes el pròxim dissabte de la primera fira de l’adopció de l’Alcora, que se celebrarà al parc Germanes Ferrer Bou, de 10.00 a 18.00 hores.

Es tracta d’una iniciativa de conscienciació sobre l’adopció responsable, organitzada per l’associació protectora d’animals Huellas Callejeras juntament amb l’Ajuntament, amb la qual “volem donar visibilitat als gossos i gats perquè així puguen trobar una família i informar i conscienciar a la població sobre el respecte, protecció i tinença responsable, en favor de l’adopció i contra l’abandonament animal”, ha manifestat la regidora de Protecció i Benestar Animal, Tica Pons.

Durant la fira de l’adopció es podran conéixer a més de 20 gossos, 7 dels quals van ser rescatats a l’Alcora, “és un esdeveniment pensat en la família, i en els xiquets en particular, per a gaudir d’una jornada distesa i tindre l’oportunitat de conéixer a gossos que serien feliços en una bona llar i amb una família responsable de veritat”, han assenyalat des de Huellas Callejeras.

En l’esdeveniment participaran diverses entitats protectores d’animals, que donaran a conéixer la seua labor i facilitaran informació per a les diferents formes de col·laboració i adopció.

A més de les desfilades dels gossos en adopció, la jornada comptarà amb nombroses activitats: mercat ambulant solidari de protectores, xarrada sobre tinença responsable d’animals, activitats infantils i classe de zumba, entre altres.

La fira s’emmarca dins de les accions que l’Ajuntament està duent a terme en matèria de protecció i benestar animal i que suposen un “gran avanç” en la lluita de l’Alcora contra l’abandonament, el maltractament i el sacrifici d’animals. Per a Pons “la protecció i defensa animal és un indicador de progrés en una societat desenvolupada, solidària i justa com ha de ser la nostra”.

Com recorden des de l’associació, “des que Huellas Callejeras va començar a ser l’entitat de protecció animal de referència a la qual ha acudit l’Ajuntament per a ocupar-se dels animals que apareixien desemparats en el seu terme municipal, des de maig fins a desembre de 2021, hem atés 63 animals: 45 gossos i 18 gats. La cura dels gats sempre ha sigut transferit a l’associació ADAA amb qui es col·labora amb la seua difusió”.

A l’octubre de 2021, Huellas Callejeras va assumir el servei a través d’una licitació. Des d’eixe mes fins a desembre de 2021, s’han atés 33 animals: 26 gossos i 7 gats.