Tornar

L’Alcora registra l’atur més baix dels últims 13 anys

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han valorat l’última dada d’atur registrat a la localitat, corresponent al mes de desembre, que s’ha situat en 657 persones.

“Es tracta de la xifra més baixa d’un mes de desembre des de l’any 2007 i suposa un descens de l’atur d’un 12,8% respecte a l’any anterior”, han indicat, destacant que són “dades esperançadores” que estan “en sintonia” amb el treball que s’està realitzant des de l’Ajuntament per a la reactivació econòmica i social.

Encara que “no ens conformem, perquè queda molt per fer encara en aquesta matèria, és clara la nostra aposta per impulsar polítiques dirigides a facilitar tràmits, generar confiança i incentivar la inversió industrial en la nostra localitat i, d’aquesta manera, estimular el creixement econòmic i la creació de llocs de treball”, han manifestat.

Entre les iniciatives més recents, han citat l’agilització dels tràmits administratius, els projectes per a la millora i modernització dels polígons industrials, l’aprovació dels majors incentius fiscals per a la implantació d’empreses i la creació de treball indefinit i el desbloqueig del projecte del PAI Camí Santa com a nova zona de desenvolupament industrial.

Respecte als projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures en els polígons industrials, han recordat que, en els últims anys, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Ivace, ha realitzat una inversió de més d’ 1,2 milions d’euros. Les obres, que s’han executat als polígons Foies Ferraes, La Torreta i Santa, han servit també per a solucionar “problemes que venien de molt de temps arrere”.

Enguany, tal com han avançat, el consistori continuarà amb la millora dels polígons industrials i el desenvolupament del PAI Santa.

Per altra banda, Falomir i Tena han posat també en valor les accions que es duen a terme des del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics per a crear ocupació, fomentar l’emprenedoria i fer costat al teixit empresarial, “accions molt efectives amb les quals s’ha ajudat a centenars de persones, professionals i empreses a trobar un treball, a tramitar subvencions o a crear un negoci”, han ressaltat.