Tornar

L’Alcora sol·licitarà incloure la reforma integral del CEIP Comte d’Aranda en el pla Edificant

El Ple ha aprovat demanar a la Generalitat Valenciana l’adhesió del projecte al programa i la delegació de competències

L’Ajuntament de l’Alcora vol incloure un nou projecte dins del pla Edificant. Es tracta de la reforma integral del CEIP Comte d’Aranda. Per a això, el Ple ha aprovat sol·licitar a la Generalitat Valenciana la seua adhesió al programa i la delegació de les competències.

Samuel Falomir, alcalde de la localitat, i Ana Huguet, regidora d’Educació, han visitat aquest matí el centre, acompanyats per l’equip directiu. “És necessari executar aquesta actuació integral per tal de garantir que l’alumnat puga estar aprenent en les millors condicions”, han destacat.

La proposta de projecte contempla millorar la funcionalitat de l’edifici docent actual i demolir l’edifici en el qual estan la cuina, el menjador i la sala d’usos múltiples per a construir un nou. En aquest nou edifici, la cuina i menjador se situaran en la planta baixa i el gimnàs i els vestuaris en la planta superior, connectat en la primera planta (i en el mateix nivell) amb l’edifici principal.

En l’edifici principal se substituirà la coberta i es construirà un cos annex pel seu extrem sud, diàfan en planta baixa (que servirà de porxo al pati d’infantil) amb una aula de primària en la seua planta primera.

També es millorarà l’eficiència energètica mitjançant la col·locació del sistema d’aïllament tèrmic SATE, aïllament termoacústic i placa de cartó guix.

La fusteria exterior i vidrieria se substituirà per fusteria amb trencament de pont tèrmic i vidrieria de tipus climalit.

Es redistribuiran els espais interiors per a millorar la funcionalitat i la flexibilitat d’ús. La proposta contempla la disposició de totes les aules d’infantil (inclosa la de 2 anys) en la planta baixa, amb lavabos amb accés des de l’interior de les aules en el costat de la façana de millor orientació solar i amb barandats acústics mòbils entre l’aula de 3 anys i la de quatre i entre aquesta i la de cinc anys.

Totes les aules de primària se situaran en la planta primera amb disposició de barandats acústics mòbils entre les dues aules de cada cicle. I la biblioteca, oberta a l’espai comú i prop de l’escala principal en una zona centrada de l’edifici.

Se substituirà la instal·lació elèctrica i les lluminàries. Es realitzarà una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum i s’instal·larà climatització (fred i calor).

D’altra banda, es repavimentarà la pista poliesportiva i es transformarà l’espai exterior en pati infantil i pati de primària naturalitzats.

L’estimació econòmica de tot el projecte s’eleva a, aproximadament, 2,5 milions d’euros.