Tornar

Maig Ceràmic 2024 comença amb força. Consulta la programació i participa!

Ja tenim ací una nova edició de Maig Ceràmic, el programa d’actes organitzat per l’Ajuntament de l’Alcora per a commemorar el 3r centenari de la Reial Fàbrica, a només 3 anys d’aquesta assenyalada efemèrides.

El Museu de Ceràmica ha acollit hui el primer esdeveniment, la presentació de la imatge de Maig Ceràmic 2024 i de la programació completa, que arribarà fins al 14 de juny i que inclou exposicions, xarrades, visites guiades, performances artístiques, presentacions, ruta paleontològica, visites teatralitzades, Concurs Internacional de Ceràmica… i molt més.

Primeres activitats

Després de la presentació de la campanya, s’ha celebrat la primera xarrada de la sèrie «El Museu creix: la implicació de Caixa Rural l’Alcora amb la recuperació del nostre patrimoni ceràmic», amb la presentació de 3 singulars peces trobades durant les actuacions

arqueològiques desenvolupades en la Reial Fàbrica en 2021, restaurades amb el finançament de l’entitat alcorina, i una interessant i original placa firmada per un aprenent de la Reial Fàbrica, adquirida també per Caixa Rural l’Alcora per al Museu de Ceràmica.

El dissabte 4 de maig, a les 10.00 hores, es durà a terme la «Ruta paleontològica i geològica d’Araia». L’entorn de la pedania d’Araia posseïx un singular interés paleontològic i geològic que està estudiant des de fa temps el Departament de Geologia de la Universitat de València, amb troballes d’extraordinària importància (com l’últim marsupial d’Europa).

Per a posar en valor aquestes troballes i per a conéixer millor el context geològic en el qual se situen, l’Ajuntament de l’Alcora va instal·lar en 2023 un total de 17 panells informatius que configuren la ruta, un recorregut d’escassa dificultat, d’uns 4 km, per un entorn natural encantador i amb una gran càrrega didàctica, que els participants coneixeran de la mà de Francisco Ruiz, professor del Departament de Geologia de la Universitat de València.

Consulta tota la programació ací

Les inscripcions al actes estan disponibles en www.lalcora.es/inscripcions