Tornar

Nou pas endavant per al nou local d’assaig de la banda: l’Ajuntament ha licitat el projecte

L’Alcora ha fet un altre pas endavant en el projecte d’adequació del magatzem municipal per a ús de la banda de música. L’Ajuntament ha tret ja a licitació les obres per un import de 88.588,02 euros. Les empreses interessades a concórrer tenen de termini fins al pròxim 26 de febrer per a presentar les seues ofertes.

Es tracta d’una “inversió necessària”, per això és una de les destacades dins del pressupost municipal de 2024. “No és perquè siga un projecte de gran envergadura, sinó perquè servirà per a donar respostes i solucions, que és el que importa ”.

I és que, com ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, “la banda de música precisa d’un espai habilitat per al seu ús exclusiu, de manera que puga realitzar els assajos en les millors condicions, sense impediments, fins que compte amb l’espai idoni i definitiu en la futura Casa de la Cultura”. I, quan això ocórrega, “donarem un nou ús al magatzem com a local d’assaig per als grups de música de l’Alcora”.

Cal recordar que, en l’actualitat, l’Agrupació Musical l’Alcalatén assaja en la sala d’actes de l’ajuntament, on també se celebren plens i altres activitats culturals, infantils i lúdiques.

El local es troba en una nau industrial amb accés principal per la carretera Circumval·lació. El que es pretén amb el projecte és condicionar i distribuir part de la planta baixa, dedicada a magatzem municipal, en diferents espais: accés/distribuïdor, lavabo, despatx, sala d’assaig i zona de magatzem.

Per a això, en primer lloc, es desmuntarà un dels mòduls prefabricats existents en l’actualitat. A continuació, es repararà el sòl, es col·locaran diferents fàbriques de pladur, elements d’insonorització i portes. El sistema de compartimentació d’espais es materialitzarà mitjançant barandats de cartó guix. Uns altres dels treballs previstos són: instal·lació d’aire condicionat, adequació del bany, col·locació de lluminàries i pintura del local. El gruix de l’actuació se centra en els 165 m² que ocupa la sala d’assaig pròpiament dita.

El primer edil ha recordat que en la futura Casa de la Cultura se situarà, entre altres instal·lacions, la nova Escola de Música i un local d’assaig per a la banda, una iniciativa que servirà per a solucionar el problema d’espai que existix en les actuals instal·lacions de la Casa de la Música.