Tornar

Presenten el llibre de les Festes del Crist 2023, un gran reclam per als veïns de l’Alcora

És la 19 edició que coordina el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol. La Corporació Municipal ha lloat, un any més, la seua gran labor

Es tracta d’un llibre solidari, ja que la recaptació per la seua venda es destina íntegrament a fins socials. Enguany s’entregarà a Creu Roja

El llibre de les Festes del Crist 2023 ja està a l’Alcora. Els veïns i veïnes l’estaven esperant amb moltes ganes, ja que representa un gran reclam, pel seu excels contingut, i perquè anuncia la ràpida arribada de les seues esperades celebracions.

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de presentació, al qual han assistit la regidora de Festes, Vanessa Periz, entre altres representants de la Corporació Municipal, la Reina de les Festes 2023, Claudia Rodríguez, acompanyada per la seua Cort d’Honor, les dames Alba Andreu, Alba Martínez, Lara Sierra, Sara Flor i Beatriz Also, amb els seus acompanyants, i el Cronista Oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol.

Cal ressaltar que Puchol porta ja 19 edicions al capdavant de la coordinació del llibre, fita que han posat en valor els representants municipals, destacant, a més la “polida labor” que exerceix, a la qual destina “molt de temps i dedicació de forma totalment altruista, amb l’únic interés que tot el poble, i persones d’altres localitats, puguen gaudir d’un magnífic i complet llibre, que s’ha convertit en tot un referent en el seu àmbit per la seua gran qualitat”.

El llibre pot adquirir-se a un mòdic preu de 2 euros en els comerços: merceria Fils i Agulla, papereria Arlequín, papereria Salvador, El kiosket, Estanc d’Amparo, ferreteria Ferrercas, Botiga de Susana, quiosc La Vila, estanc de Gloria, merceria El Didal i 11.11 Brilla entre piedras.

Des de fa 20 anys, la recaptació per la seua venda s’entrega íntegrament a ONGs. Enguany es destinarà a Creu Roja per a donar suport a la “gran labor humanitària i solidària” que realitza.

La regidora de Festes ha agraït als establiments el seu oferiment “una vegada més” com a punts de venda i també ha destacat el treball de totes les persones i col·lectius que han col·laborat “d’una manera o una altra” en l’elaboració del llibre, del qual s’han editat 2.250 exemplars. També s’han editat 7.000 programes de butxaca que recullen tots els actes festius.

Com ha avançat el cronista oficial, l’edició de 2023 consta de 176 pàgines, com a resultat d’haver necessitat 11 plecs de 16 pàgines. Es tracta, a més, de la 26 edició que realitza la impremta CMYKPRINT.

El llibre es compon de diversos apartats-blocs: saludes (autoritats); Reina de les Festes i Cort d’Honor; poètic; concurs de cartells; costumista; històric; religiós; narratiu; ‘La nostra ceràmica’; especials; esports; escolars; humor i espectacles; Pregó de Festes d’Adrià Muñoz; Mantenidor de Festes, Juan Luna Castells; cartell de bous; Mancerina Poètica; l’Albà de 2022; Acomiadament de la reina de 2022; i 16 pàgines dedicades a l’extens programa d’actes.